08 Ekim 2018 08:56

Şair Sennur Sezer, ölümünün üçüncü yılında anıldı

Şair Sennur Sezer, Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), Manos Kitap ve ETEV tarafından organize edilen bir etkinlikle anıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Şiirin ve umudun yorulmaz iğnesi Sennur Sezer ölümünün üçüncü yılında unutulmadı. Emin Türk Eliçin Kültür ve Sanat Vakfında (ETEV) düzenlenen anmada Sennur Sezer şiirleri okundu, edebiyatı üzerine paylaşımlarda bulunuldu. Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS),  Manos Kitap ve ETEV tarafından organize edilen etkinliğe usta edebiyatçının yazar, şair dostları; Emek Partili yoldaşları ve okurları katıldı.

Anmanın sunuculuğunu üstlenen TYS Genel Başkanı Mustafa Köz; yaptığı kısa konuşmada “Sennur Sezer’i uğurlayalı üç yıl oldu. Uğurladık ama o hep bizimle. Son kitabının adı İzi Kalsın’dı. Sadece izi kalmadı. Kendisi de kaldı.” ifadelerini kullandı. Usta edebiyatçı için yapılan bu etkinliğin bir anımsama olduğunu söyleyen Köz, “Sennur Sezer çok yaşasın diyorum, çok yaşayacak bizlerle...” dedi.

‘ONUN ŞİİRİ YOL AÇICIDIR’

Sennur Sezer’in eşi, yazar Adnan Özyalçıner, Sezer’in ölüm yıldönümü için kaleme aldığı “Sevdadır Kısaltan Geceyi” başlıklı yazısını okudu. Sezer’in şiirini her okuduğunda yeni anlamlar kazandığını dile getiren Özyalçıner, “Sennur Sezer’in şiiri çoraklaşan/çoraklaştırılan yaşamımızı çiçeklendirir. Yol açıcı bir şiirdir onun şiiri” şeklinde konuştu.

TYS Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Şilkan, Sennur Sezer edebiyatının halk kültürüyle olan bağlantılarına değindi. Sezer’in edebiyatın çeşitli türlerine olduğu kadar, halk hikayelerine ve çocuk masallarına da emek vermiş bir yazar olduğunu söyleyen Şilkan; Sezer’in halk hikayelerini, çağdaş bir yorumla ve yeni bir dille yeniden yazdığını, her anlatılışında bir başka güzellik eklediğini belirtti.

‘DİZELERİ UMUDU IŞITACAK’

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Sennur Sezer’in safını seçtiği sınıfa olan inancının örgütlülükle birleştiği anda partileriyle yollarının kesiştiğine dikkat çekti. Sennur Sezer’de umutsuzluğun hiçbir zaman olmadığını belirten Gürkan, “Onun dizeleri umudu ışıtacak, dizeleriyle yarına can suyu olacaktır. Çok yaşa Sennur Sezer” dedi.

Anmada şair ve yazar dostları Gonca Özmen, Nalan Çelik, Nilay Özer, Mustafa Köz ve Nursa Saka; Sennur Sezer’in şiirlerini seslendirdi, onunla yaşadıkları anıları paylaştı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da cinsel istismar davası görüldü

SONRAKİ HABER

Türkiye, Suudi gazeteci kaşıkçı için konsoloslukta arama izni istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa