08 Ekim 2018 07:34

Ağbaba: ‘Tutuklamalar tüm işçilere gözdağı’

CHP'li Veli Ağbaba, tutuklanan 3. havalimanı işçilerinin ve Dev-Yapı-İş Genel Başkanı Karabulut'un serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 3. havalimanı inşaatında eylem yaptıkları için tutuklanan 33 işçi ve DİSK’e bağlı Dev-Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut’un derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu. Ağbaba, “İktidar ve onun savcıları bu tutuklamalar ile adeta ülkedeki tüm işçilere göz dağı vermektedir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 3. havalimanı inşaatında çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle eylem yaptığı için tutuklanan 33 işçi ve DİSK’e bağlı Dev-Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut’un derhal serbest bırakılmasını istedi.

SAVCILIK ‘SENDİKA HAKKI’NI GASBETMİŞTİR

Savcılığın Dev-Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut’a yönelttiği sorularda, “Havalimanı işçilerini sendikaya üye yapıp yapmadığını, işçiler ile toplantı yapıp yapmadığını” sorduğunu hatırlatan Ağbaba, Savcı’nın yönelttiği soruların anayasada var olan sendikalaşma hakkı ile ilgili sorular olduğuna dikkat çekti. Ağbaba, “Savcılık bu soruları sorarak açıkça işçilerin sendika hakkını gasbetmiş bu da yetmezmiş gibi bu hakkını kullananları tutuklanmasını emretmiştir. Sendikacıyı görevini yaptığı için tutuklamak asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK

3. Havalimanı inşaatında bugüne kadar resmi rakamlara göre 37 kişinin yaşamını yitirdiği, neredeyse her gün en az 3 iş kazasının gerçekleştiğini vurgulayan Ağbaba şunları söyledi: “Çalışma koşullarının Nazi kampını andırdığı 3. Havalimanı şantiyesi adeta bir köle pazarına dönüşmüş vaziyettedir. Son Sayıştay raporlarına göre israf ve yolsuzluk devletin tüm hücrelerine sinmişken, insanca yaşayabilecek bir ücret ve sağlıklı çalışma koşulları için haklarını arayan işçilerin tutuklanması dünyada örneği yoktur."

3.Havalimanı işçilerinin taleplerinin bütün işçilerin ortak talepleri olduğunu ifade eden Ağbaba, “İktidar ve onun savcıları bu tutuklamalar ile adeta ülkede ki tüm işçilere göz dağı vermektedir. İktidar işçilere sesinizi kesin ve rezil şartlar altında çalışmaya devam edin demektedir" dedi.

Ağbaba, insanca çalışma koşulları, sağlıklı koşullarda barınma ve çalışma, adil ücret istemenin suç olmadığını vurgulayarak, tutuklu bulunan 33 işçi ve DİSK’e bağlı Dev-Yapı-İş genel Başkanı Özgür Karabulut’un serbest bırakılması, işçilere yönelik saldırılara son verilmesi çağrısında bulundu. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Şişli Belediye Başkanı, işçilerine maaşlarının ödeneceği sözünü verdi

SONRAKİ HABER

Ekmek ve Gül Ekim 2018 sayısı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...