07 Ekim 2018 14:20

Kırılan kol davası AİHM’ye taşındı

İzmir'de TOMA'dan sıkılan tazyikli su nedeniyle kolu kırılan iki yurttaşın takipsizlik ve süre aşımı ile süren yargı süreci AİHM'e uzandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir'de yapılan bir eylem sırasında, TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile yere düşüp kolları kırılan emekli öğretmen Nihat Sefer ve biyolog Semiha Usluduran, görevli polislerden şikayetçi oldu. Ancak valilik soruşturma izni vermedi. Valiliğin soruşturma izni vermemesi üzerine Nihat Sefer ve Semiha Usluduran'ın avukatı Hasan Hüseyin Evin, Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazda bulunup soruşturma izni verilmemesi yönündeki kararın iptalini istedi. Ancak buradan da olumsuz karar çıkması üzerine, Cumhuriyet savcılığı polisler hakkında takipsizlik kararı verdi.

Bu gelişmeden sonra Semiha Usluduran ile Nihat Sefer, bireysel başvuru hakkından yararlanıp, adil yargılama için AYM'ye başvurdu. Başvuruyu değerlendiren AYM, süre aşımı olduğu gerekçesiyle oy çokluğuyla itirazı geri çevirdi. Emekli öğretmen Nihat Sefer ve biyolog Semiha Usluduran için son adres ise AİHM oldu. Avukat Hasan Hüseyin Evin AİHM'e başvuracaklarını belirtti. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

300 yıllık tarihi köprü kayboldu!

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan yerel seçimlere ilişkin 'kayyım' açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...