07 Ekim 2018 11:28

Adalet Arayan İşçi Aileleri’nin ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne yasak!

Adalet Arayan İşçi Aileleri’nin Galatasaray Meydanı’ndaki Vicdan ve Adalet Nöbeti, 76. haftasında yasaklandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Galatasaray Meydanı’ndaki eylemlere yönelik baskı ve yasak politikası sürüyor. Son olarak Adalet Arayan İşçi Aileleri’nin meydandaki ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ yasaklandı.

İş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçilerin ailelerinin adalet talebiyle her ayın ilk pazar günü saat 13.00’te, Galatasaray Meydanı’nda yaptıkları “Vicdan ve Adalet Nöbeti” 76. haftasında yasaklandı.

Galatasaray Meydanı’na gelen aileler, polis engeli ve yasak kararıyla karşılaştı. Yasak kararına tepki gösteren aileler, açıklamayı Umut Derneği önünde gerçekleşirdi. Açıklamaya iş cinayetlerinde yaşamını yitirenlerin yakınları, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve çok sayıda yurttaş katıldı. Dernek binasinda "76. Vicdan ve Adalet Nöbeti" pankartı  açan aileler, "Adalet arayan işçi aileleri",  "Kader değil cinayet", "Bütün sorumlular yargılansın" dövizleri ve iş cinayetlerinde yaşamını yitrenlerin fotoğraflarını taşıdı.

'BARİKATLAR, AİLELERE DEĞİL İŞ CİNAYETLERİNİN FAİLLERİNE KURULSUN'

Dernek önünde yapılan açıklamayı, Davutpaşa yaşanan iş cinayetinde hayatını kaybeden Gülhan Çabuk'un eşi İdris Çabuk okudu. İş cinayetlerinde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının taşındığı eylemde aileler adına konuşan Çabuk, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin eylül raporunda en az 157 işçinin hayatını kaybettiğini hatırlattı, iş cinayetlerinin son bulmadığını söyledi.

Çabuk, "Her gün onlarca işçi çalışırken yaralanıyor, sakat kalıyor, hastalanıyor ve ölüyor. Davalarda hayatını kaybeden işçilere kusur yükleniyor. Tüm sorumlular yargılanmıyor veya ödül gibi cezalar alıyor. Cezasızlık iş cinayetleri davasıyla en çok anılan durum haline geliyor. İş cinayetinde yakınlarını kaybeden, yıllardır mücadele eden ailelerinin kamusal alandaki kürsüsünün yasaklanmasını kabul etmiyoruz. İş cinayetleri son bulana, tüm sorumlular layığıyla yargılanana kadar  meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Barikatların ailelere değil iş cinayetlerinin faillerine kurulmasını istiyoruz" diye konuştu.

28 Nisan'ın İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenleri Anma ve Yas Günü ilan edilmesini isteyen Çabuk, imza kampanyalarına destek çağrısı yaptı. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Temelli: Ortak sorunları ortak çözümle aşabiliriz

SONRAKİ HABER

Batman’da polis saldırısı: HDP İl Eşbaşkanı gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...