07 Ekim 2018 10:40

Maden işçilerinin kuledeki eyleminde 3'üncü gün

Bartın'da özel maden tarafından işten atılan 2 işçinin, talepleri için asansör kulesinde başlattıkları eylemleri 3'üncü günde de sürdürüyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bartın'ın Amasra ilçesinde, özel maden tarafından işten atılan 2 işçi, asansör kulesinde cuma günü başlattıkları eylemlerini 3'üncü günde de sürdürüyor.

Amasra'da faaliyet gösteren özel maden şirketinde çalışan 170'i sendikalı 205 işçi, 'ekonomik kriz' gerekçesiyle 22 Eylül'de işten atıldı. Ücretlerini, bayram ikramiyelerini ve kıdem tazminatlarını alamayan işçiler 5 Eylülde maden ocağında eyleme başladı.

İşçilerden Serdar Aslan ve Bülent Çevik, şirkete ait 80 metre yükseklikteki asansör kulesine çıkarak, eylem başlattı. Asansörün 50 metre yüksekliğinde duran işçiler, aşağıdaki arkadaşlarının uzattıkları iple yiyecek ihtiyaçlarını karşılıyor. Dün gece soğuktan üşüyen işçilere uyku tulumu da verildi.

Kulenin dibinde 100 işçi, eylem yapan arkadaşlarına destek verirken, çevik kuvvet ekibi, 112 Acil Servis ekipleri ile Amasra Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekibi de hazır bekletiliyor.



Genel Maden İşçileri Sendikası Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya, "Yukarıda bekleyen 2 işçi arkadaşımıza aşağıda yine işte çıkarılan 100 işçimiz destek veriyor. Ayrıca halen şu anda şirkette çalışan işten çıkarılmayan 100'den fazla işçimiz var. Onlar da 2,5 aydır maaş alamıyor." diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Gazze’de işsizlik protestosu

SONRAKİ HABER

Pompeo, Kuzey Kore lideri Kim ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...