07 Ekim 2018 10:46

‘Sarhoş kuşlar’ bir kasabayı ayağa kaldırdı

ABD'de bir kasabada 'aşırı olgunlaşmış meyveleri yiyerek sarhoşmuş gibi davranan' kuşların tuhaf davranışlarından şikâyetçi olundu.

Fotoğraf: Pexels

Paylaş

ABD’nin Minnesota eyaletinde yer alan Gilbert kasabası sakinlerinin “aşırı olgunlaşmış meyveleri yiyerek sarhoşmuş gibi davranan” kuşların tuhaf davranışlarından şikâyet ettiği öğrenildi.

NPR radyosunun haberinde, kuşların binaların pencerelerine çarptıkları, arabaların üzerine geldikleri ve tuhaf davranışlar sergiledikleri belirtildi. Yerli halktan çok sayıda şikayet alan yerel polis şefi Ty Techar, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Radyoya konuşan Techar, “Bölgemizde yetişen bazı meyve türleri, erken gelen donlardan dolayı normalden daha erken fermente olmaya başladı ve bu durum, fermantasyon sürecini hızlandırdı. Bu meyveleri yiyen bazı kuşların sarhoş gibi davrandığı anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.

Haberde ayrıca kuşların hareketlerin iyi koordine edemedikleri ve hatta bazen belli bir yönde ilerlemekten aciz oldukları kaydedildi.

Techar, birçok göçmen kuşun hala güneye gitmediğini ve bu nedenle bölgedeki kuş sayısının geçen yıllara göre daha fazla olduğunu ifade etti. Açıklamada acil servisleri çağırmak için bir neden olmadığı, kuşların kısa bir süre sonra “ayılacakları” vurgulandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İtalya’da ev hapsine alınan belediye başkanına destek

SONRAKİ HABER

Gazze’de işsizlik protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa