07 Ekim 2018 10:39

İtalya’da ev hapsine alınan belediye başkanına destek

İtalya'da mültecilere yardım ettiği gerekçesiyle ev hapsine alınan Riace Belediye Başkanı Lucano için yaklaşık 4 bin kişi yürüdü.

Fotoğraf: Carlo Troiano/Wikimedia Commons (CC-BY-SA 4.)

Paylaş

Mültecilere yardım ettiği gerekçesiyle ev hapsine alınan İtalya’nın Riace Belediye Başkanı Domenico Lucano’ya destek gösterisi düzenlendi

AA’nın İtalyan ANSA ajansından aktardığı haberine göre, gösteriye yaklaşık 4 bin İtalyan ve mülteci katıldı.

Ülkenin güneyindeki Reggio Calabria kentine bağlı Riace ilçesinde düzenlenen gösteride “Lucano, mükemmel bir entegrasyon modelini durdurmak için tutuklandı” ve “Dünya ona hayran, İtalya ise onu tutukluyor” yazılı pankartlar taşıyan grup, Lucano’ya özgürlük sloganları attı.

PENCEREDEN SELAMLADI

Riace sokaklarında yürüyen göstericiler, Lucano’nun evine ulaştı. Bunun üzerine pencereye çıkan Lucano, göstericileri selamladı. “Göçe kolaylık sağlamak ve çöp toplama hizmetiyle ilgili yasa dışı eylemlerde bulunmakla” suçlanan Lucano, geçtiğimiz salı maliye polisi tarafından tutuklanmış ve ev hapsine alınmıştı. İtalya’da göçmenleri koruyan ve entegrasyonlarını sağlayan belediye olarak dikkati çeken Riace, aşırı sağ görüşlü hükümetin göçmen karşıtı politikalarının tersine aldığı kararlarla, birçok kesim tarafından “örnek belediye” olarak gösteriliyor. Başbakan Yardımcısı Salvini hakkında da İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığına ait Diciotti gemisinin kurtardığı mültecilere 10 gün boyunca karaya çıkma izni vermediği gerekçesiyle “adam kaçırma” suçundan soruşturma başlatılmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Haftanın ifade özgürlüğü davaları

SONRAKİ HABER

‘Sarhoş kuşlar’ bir kasabayı ayağa kaldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...