07 Ekim 2018 11:30

Haftanın ifade özgürlüğü davaları

Bu hafta, birçok gazeteci, basın çalışanı ve akademisyenin duruşmaları görülecek.


Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bu hafta, birçok gazeteci, basın çalışanı ve akademisyenin duruşmaları görülecek. Haftanın ifade özgürlüğü ve gazetecilik davaları şöyle:

8 EKİM, PAZARTESİ

‘Barış akademisyenleri’ Seval Gülen, Zeynep Kadirbeyoğlu, Oya Köymen, ve Meltem Toksöz’ün ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ başlıklı bildiriyi imzaladıkları gerekçesiyle ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla yargılandıkları davaların duruşmaları İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Seval Gülen’in duruşmasının saat 09:30’da, Zeynep Kadirbeyoğlu’nun 09:45’te, Oya Köymen’in 10:00’da ve Meltem Toksöz’ün ise 10:15’te başlaması bekleniyor.

9 EKİM, SALI

Kapatılan Özgür Gündem editör ve yöneticileri Eren Keskin, Reyhan Çapan, Filiz Koçali, Ayşe Berktay, Nuray Özdoğan, Celalettin Can, Ayşe Batumlu ve Reyhan Hacıoğlu’nun ‘suç işlemeye alenen tahrik’, ‘suçu ve suçluyu övme’ ve ‘terör örgütü propagandası’ suçlamalarıyla yargılandığı davanın duruşması saat 09:30’da İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ başlıklı bildiriyi imzaladıkları için ‘terör propagandası yapmak’ ile suçlanan ‘barış akademisyenleri’ Esra Mungan, Meral Camcı, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy’un duruşması saat 10:00’da İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Gazeteci Nazlı Ilıcak’ın ‘gizli kalması gereken bilgileri casusluk amacıyla açıklama’ suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması saat 10:30’da İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin, gazete ile dayanışma amacıyla başlattığı ‘Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına katılan Erol Önderoğlu, Şebnem Korur Fincancı ve Ahmet Nesin’in yargılandığı davanın duruşması saat 11:00’da İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Eski Zaman gazetesi Konya temsilcisi Şirin Kabakçı’nın ‘terör örgütü üyeliği’ iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması saat 11:30’da İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

10 EKİM, ÇARŞAMBA

Özgür Gündem ana davası olarak bilinen Filiz Koçali, Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay, Ragıp Zarakolu, Zana Bilir Kaya, İnan Kızılkaya, Eren Keskin, Kemal Sancılı ve Bilge Aykut’un yargılandığı davanın duruşması saat 09:45’te İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Özgür Gündem editörleri, yazarları ve çalışanları Faruk Eren, Ertuğrul Mavioğlu, İhsan Çaralan, Fehim Işık, Öncü Akgül, Celalettin Can, Hüseyin Akyol, Ömer Ağın, Veysel Kemer, Dilşah Karakaya ve Yüksel Oğuz’un ‘silahlı terör örgütü propagandası yapmak’ iddiasıyla yargılandıkları davanın duruşması saat 11:10’da İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Tutuklu Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Seda Taşkın’ın ‘terör örgütü üyeliği’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamalarıyla yargılandığı davanın duruşması Muş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Gazeteciler Can Dündar, Erdem Gül ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Enis Berberoğlu’nun ‘terör örgütüne üye olmadan yardım etmek’ suçlamasıyla yargılandıkları davanın duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

12 EKİM, CUMA

Özgür Toplum Dergisi dağıtımcısı Mevlüt Gür’ün ‘terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Katipoğlu çiftinin 38 yıllık ‘Birikim’i

SONRAKİ HABER

İtalya’da ev hapsine alınan belediye başkanına destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa