07 Ekim 2018 09:21
Son Güncellenme Tarihi: 08 Ekim 2018 12:21

Atatürk'e hakaret ettiği iddia edilen öğretmen adliyeye sevk edildi

Malatya'da bir öğretmen sosyal medya üzerinden Atatürk'e hakaret ettiği iddiası ile gözaltına alındı. Sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Malatya'da, sosyal medya hesabından Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği belirlenen ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nce inceleme başlatılan öğretmen, polis ekiplerince gözaltına alındı. Murat K., emniyetteki sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi.

Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, 7 ekim günü kentte bir ilkokulda öğretmenlik yapan Murat K. adlı kişinin Atatürk ve Cumhuriyet'e sosyal medya üzerinden çeşitli paylaşımlarda bulunarak hakaret ettiği iddiasıyla ilgili şikayetin kendilerine ulaştığını bildirdi. 

Tatlı, şikayet üzerine inceleme başlatıldığını belirterek, "Konuyla ilgili iki müfettişimiz görevlendirilmiş ve başlatılan inceleme sürdürülmektedir. Kamuoyunun bilgilerine sunarız" ifadelerini kullandı.

8 Ekim'de de polis ekipleri, ilkokul öğretmeni Murat K.'yi gözaltına aldı. Evinde arama yapılan Murat K., emniyetteki sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Hollanda’da mülteci eylemi: Mülteciler içeri, ırkçılar dışarı!

SONRAKİ HABER

Üniversiteye ait bina düğün salonuna çevrildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...