06 Ekim 2018 15:38

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Suudi gazeteci açıklaması

Ömer Çelik: Kayıp gazetecinin durumunun, akıbetinin ne olduğu, onun sorumlusunun kim olduğu ortaya çıkarılacaktır.

Fotoğraf: Murat Kaynak/AA

Paylaş

AKP’nin Kızılcahamam Kampı’nda, Sözcü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Çelik, Suudi gazeteciden haber alınamamasıyla ilgili olarak, Bir gazetecinin bu şekilde kaybolması Türkiye Cumhuriyeti gibi emin bir devletin hassasiyetle üzerinde duracağı bir şeydir. Tam bir tablo ortaya çıkmadan bir şey demiyoruz. Açıklamalar yapıldı, Konsolosluğa girdikten sonra kayboldu deniyor. Suudi Arabistan Başkonsolosluğu bizden çıktı diyor. İlgi düzeyimiz en üst seviyede. Durumunun, akıbetinin ne olduğu ortaya çıkarılacaktır. Kimse bir insanın kaybolması ile ilgili bir eyleme karışamaz” dedi. 

CHP'nin McKinsey'le yapılan sözleşmenin tek taraflı iptali sonucunda çıkacak tazminatın kim tarafından ödeneceğini sorusuyla ilgili olarak da “Sayın Cumhurbaşkanımız danışmanlığın yerli kuruluşlardan alınmasını tebliğ etti'' dedi ve ''McKinsey'le herhangi bir sözleşme yok, ödeme de yapılmıyordu" dedi.

Çelik, Erdoğan-Bahçeli görüşmesine dair de "Bu kamptan sonra bir Macaristan seyahati olacak. Ondan sonra da bir araya gelmeleri mümkündür" dedi. 

Yarın (7 Ekim 2018) önemli açıklamaların yapılacağını vurgulayan Çelik, "Yarın Maliye Bakanımız yeni ekonomi planı konusunda bilgilendirmeler yapacak. Yarın Cumhurbaşkanımız da konuşacak. Basına açık olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız çok önemli açıklamalar yapacak" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)
 

 

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de 10 Ekim’de yaşamını yitirenler anıldı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da bazı yollar yarın (7 Ekim) maç nedeniyle kapalı olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...