06 Ekim 2018 14:21

İzmir’de 10 Ekim’de yaşamını yitirenler anıldı

İzmir'de, 10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Ayşe Deniz ve Berna Koç mezar başı anması yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler için mezarları başında anma yapıldı. Emek Demokrasi ve Barış Platformunun düzenlendiği anmada yaşamını yitiren Ayşe Deniz ve Berna Koç için Karşıyaka Doğançay’da mezarı başında anma yapılırken ardından aylarca hastanede kaldıktan sonra yaşamını yitiren Mustafa Budak için de Buca Kaynaklar’da anma yapıldı.

Anmaya yaşamını yitirenlerin aileleri ve 10 Ekim yaralıları da katıldı. Anmayı platform adına Şenal Akyol okudu. Akyol, “10 Ekim 2015 tarihinde Emek, barış ve demokrasi talebiyle büyük bir umut ve coşkuyla çıktığımız o meydanda tarihin en kanlı saldırıyla karşılaştık. Maalesef 103 arkadaşımızı bu kanlı saldırıda kaybettik. Biz gökyüzüne kansız bakmayı özlemişken onlar bizlerin umutlarını yine kanla boğdular” dedi.

‘MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ’

“103 arkadaşımızın hayalleri ve umutları için emeğin en yüce değer olduğunu barışın bu topraklarda halkların kardeşçe bir arada yaşayabilmesi için en acil ihtiyaç olduğunu demokrasinin haklarımız ve geleceğimiz için en önemli araç olduğunu bilen bizlerin mücadeleyi daha da büyütmekten başka çaremiz yok” şeklinde konuşan Akyol, “Anmalarda, etkinliklerde, eylemlerde ve davalarda hep birlikte omuz omuza adaletin ve demokrasi, emek ve barışın bu topraklarda yeşermesi için mücadeleden asla vazgeçmeyeceğimize söz veriyoruz. Ankara katliamında yaşamını yitiren 103 arkadaşımızı saygı ve minnetle anıyoruz acısını paylaşıyoruz” diye belirtti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Silivri'de doğal gaz patlaması meydana geldi

SONRAKİ HABER

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Suudi gazeteci açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...