06 Ekim 2018 14:03

Ulusoy Elektrik'te zam: Sendikalaşma mücadelemizin bir kazanımı

Ankara'da Ulusoy Elektrik fabrikasında uzun bir süredir sendikalaşma mücadelesi yürüten işçilerin ücretlerine, patron tarafından 250 lira zam yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gökhan ÇELİK
Ankara 

Ankara Sincan ve Başkent Organize Sanayi bölgelerinde kurulu bulunan Ulusoy Elektrik fabrikasında uzun bir süredir sendikalaşma mücadelesi yürüten işçilerin ücretlerine, patron tarafından 250 lira zam yapıldı. Bunun verdikleri mücadelenin bir kazanımı olduğunu belirten işçiler, tüm fabrikaları birlikte mücadele etmeye çağırıyor.

Uzun bir süredir DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasında örgütlenmeye çalışan Ulusoy Elektrik işçileri patronların çeşitli baskı ve oyunları ile karşılaşıyor. Fabrikada sendikal örgütlemenin başlamasının ardından öncü işçilerden 10’nun işten atıldığını aktaran işçiler, bu tutumun ters teptiğini, sendikayı duymayanların da duymaya başladığının ve daha fazla işçinin sendikaya üye olduğunu belirtti. Bunun üzerine bölümlerde sendikaları karalayan bölüm amirleri, “Sait bey fabrikayı kapatır, yine de sendikayı buraya sokmaz” diyerek işçilere tehditlerde bulundu. İşçiler, bu tehditlere “Nereye kapatıyor fabrikayı, öyle kolay mı?​” diyerek tepki gösterirken öte yandan patronun baskısı ve oyunları bununla sınırlı kalmadı. 

Ancak tüm karalamalarına karşı işçiler, “Bunun patronun yeni bir oyunu olduğuna ikna oldu”  farkına vardı ve mücadelesini sürdürüyor. 

Bunun üzerine tüm Ulusoy Elektrik patronu işçilere 250 lira zam yapıldığını açıklamak zorunda kaldığını belirten işçiler, “işçiyi yatıştırabileceklerini umut ediyorlar. Ulusoy Elektrik tarihinde böyle toplu bir ara zam yok. Ne oldu da birden işçiyi düşünmeye başladılar. Bu kendi sendikalaşma mücadelemizin bir kazanımı” diyor. Kriz ortamında zam almanın kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden işçiler, tüm fabrikaları birlikte mücadele etmeye çağırdı. 

Fotoğraf: Arşiv

ÖNCEKİ HABER

Kriz bahanesiyle işten atmalar devam ediyor

SONRAKİ HABER

Silivri'de doğal gaz patlaması meydana geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...