06 Ekim 2018 13:47

Kılıçdaroğlu: Sözleşmeye imza atan damat koltuğunda oturacak mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a McKinsey'le yapılan anlaşmanın iptalini sordu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir’de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde Yenikuşak Köy Enstitüleri Derneğince düzenlenen etkinlikte konuştu, Türkiye tarihinde köy enstitülerinin "eğitim" denildiğinde akla gelen ilk kurumsal yapı olduğunu söyledi.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kızılcahamam’da kendini hedef alan açıklamalarına yanıt veren Kılıçdaroğlu, ekonomiyi bilmediği yönündeki ifadelere şöyle yanıt verdi:

“Benim için 'Türkiye'de bir defa kriz yok. Ekonomi öğren.' diyor. Ben ekonomiyi öğreneceğim, Türkiye'de krizin olmadığını ondan öğrenmiş olacağım. Allah'ın hikmetine bakın, 16 dakika önce de aynı Erdoğan, 'Özel sektörümüzün bu krizi fırsata çevirecek maharete sahip olduğuna inanıyorum.' diyor. Kendi içinde kendisini yalanlayan bir adama Allah aşkına ben ne diyeyim?​”

‘VATANDAŞIN MUTFAĞI YANIYOR’

Krizin görülmesi için vatandaşın mutfağına bakmanın yeterli olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Vatandaşın mutfağında yangın var ve sen 'Kriz yok.' diyorsun. Sarayda kriz yok, doğrudur. Sarayda bir milimlik bile ekonomik kriz yok ama vatandaşın mutfağı yanıyor” değerlendirmesinde bulundu.

KRİZ FIRSATÇILIĞI ELEŞTİRİSİ

Erdoğan'ın, “Her kriz, beraberinde birçok fırsatı da doğurur” açıklamasına da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Bu, son derece doğru bir laf. Dolarla ihale alanlar, bir sefer büyük bir fırsat. Dolarla ihaleyi alırken dolar 3 liraydı şimdi 6 lira. Oturduğu yerde yüzde 100 kazandı. Doğru söylüyor, fırsata çevirdi. Dolarla köprü geçişi fiyatları var. Otoyollar, köprüler, tüp geçitler, dolar endeksli. Onlar da köşeyi döndü. Dolar yükseldikçe onlar da vatandaştan daha fazla para alıyor. Dolarla garanti verilenler var. Bunların da keyfi yerinde, bunlar da krizi fırsata çevirdi. 'Biz yurt dışına yatırımcı çekmek için gidiyoruz.' diyor. Tamamen palavra. Borç para dilenmek için Washington'a, New York'a, Berlin'e, Londra'ya, her yere gidiyorlar.”

‘MCKİNSEY İLE ANLAŞMAYI BEN Mİ YAPTIM?​’

Erdoğan’ın ekonomik krizi dış güçlere havale etmesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bu dış güçler bayrağımıza ezanımıza saldırıyormuş. Gidip McKinsey ile anlaşmayı ben mi yaptım? Bu anlaşmayı imzalarken yüzün kızarmadı mı? Sözleşmeyi iptal etmek zorunda kaldı. O sözleşmenin altına imza atan damat koltuğunda kalacak mı, kalmayacak mı?​” diye sordu. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Asgari ücretli sağlıklı gıda alamıyor

SONRAKİ HABER

Kriz bahanesiyle işten atmalar devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa