06 Ekim 2018 13:03

CHP'li Karaca: Menderes Nehri'nin ölmesine izin vermeyeceğiz

CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Büyük Menderes Nehrinde kirliliği yerinde inceledi.

Fotoğraf: Gülizar Biçer Karaca

Paylaş

Zehirli kimyasalların bırakıldığı, Büyük Menderes Nehrinde kirlilik hat safhaya ulaştı. Eskiden yüzülen Menderes şimdi siyah akıyor ve nehirden etrafa kötü kokular yayılıyor. 

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Büyük Menderes Nehri'ndeki son durumu yerinde incelemek üzere nehrin doğduğu Çal'ın Akkent kasabasına gitti. Vatandaşlar, bölgedeki bir meyve suyu fabrikasının atıklarını nehre bıraktığını, eskiden yüzdükleri Menderes’i siyah akan ve kötü kokular yayan bir hale getirdiğini söyleyerek yetkililerden gerekeni yapmasını istedi.

Geçtiğimiz hafta, meyve suyu fabrikasında şikayetlerin ardından inceleme yapan Denizli Valisi ve İl Çevre Müdürü'nün sadece fabrikanın atık tesisini gezip ve Menderes'ten değil fabrikadan örnekler alıp incelediğine dikkat çeken Gülizar Biçer Karaca, “yayılan kokudan durmakta zorlandığımız, çamur gibi akan Menderes’teki bu kirliliğe rağmen Çevre İl Müdürlüğü ekiplerinin firmada inceleme yaptık deyip hiçbir şey yok raporu vermesinin kabul edilir tarafı yok”dedi.

TBMM'ye Menderes Nehri kirliliği sebeplerinin araştırılması ve çözüm üretilmesi amacıyla araştırma önergesini sunan Biçer Karaca, önümüzdeki hafta uluslararası çevre kuruluşlarıyla TBMM'de toplantı organize ettiklerini, Menderes'in geçtiği Denizli, Aydın, Uşak, Afyonkarahisar illerindeki tüm siyasi partilerin milletvekillerinin toplantıya davet edildiğini, Menderes'i kirliliğe kurban etmemek için her türlü mücadeleyi vereceklerini söyledi.

Denizli Valisi, Çal kaymakamı, Belediye Başkanı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, Sağlık Müdürüne çağrı yapan Biçer Karaca; “Numuneleri gelin Menderes’ten alın. Gerçekten atık ve kimyasalın sorumlusu iddia edilen firmaysa en ağır yaptırımın uygulanmasını hep birlikte sağlayalım, Menderes'i içinde çocukların yüzdüğü, balık tutulan, verimli tarım arazilerini sulayan eski haline geri kavuşturalım” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Direnişin ilk kazanımı: Mahkeme Flormar’ı tazminata mahkum etti

SONRAKİ HABER

Kolej inşaatında istinat duvarı çöktü: 1 işçi öldü, 2 işçi yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...