06 Ekim 2018 12:46

Erkan Baş ve Barış Atay TİP’e geçti

HDP ile seçime girerek milletvekili seçilen Erkan Baş ve Barış Atay Türkiye İşçi Partisi’ne katıldıklarını duyurdu.

Fotoğraflar: MA-Twitter

Paylaş

24 Haziran seçimlerinde HDP ile gerçekleştirilen ittifak sonucu milletvekili seçilen Erkan Baş ve Barış Atay Kurucu Meclisi’nde yer aldıkları Türkiye İşçi Partisi’ne katıldıklarını duyurdu.

İleri Haber’de yer alan habere göre, Erkan Baş, Barış Atay ve HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Sezai Temelli birlikte gerçekleştirdikleri basın toplantısında, atılan adımın bir “ayrılık” olarak tanımlanmaması gerektiğini, bugüne kadar gösterilen karşılıklı dayanışmanın Türkiye İşçi Partisi’nin resmi kuruluşunun tamamlanmasıyla bugünden itibaren başka bir biçimde, yeni koşullara uygun yol arkadaşlığıyla süreceğini belirtti.

Açılış konuşmasını Erkan Baş'ın yaptığı basın toplantısında sırasıyla Pervin Buldan, Barış Atay ve Sezai Temelli de söz aldı.

Türkiye İşçi Partisi’ndeki kurucu görevlerinde kendilerini destekleyen HDP yetkililerine teşekkür eden Baş, halklar arasında düşmanlık yaratacak her türlü girişimin karşısında durduklarını, TİP ile HDP arasındaki dostluğun süreceğini ifade etti.

HDP: BAŞARILAR DİLİYORUZ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise iktidar ve çıkar çevrelerinin her türlü ilkesiz ittifaklarına karşılık HDP’nin Türkiye’yi özgürleştirmek isteyen geniş kesimlerle birlikte siyaset yapabilme deneyimine tanıklık ettiğini söyledi.

TİP Kurucu Meclis üyeleri Erkan Baş ve Barış Atay’ın milletvekili adaylığıyla başlayan sürecin karşılıklı birbirini bilgilendirmeye dayalı ve yapılan ittifakın ilkelerine uygun biçimde yürüdüğünü, HDP milletvekili olarak seçilen Erkan Baş ve Barış Atay’ın, seçimlerden sonra da devam eden Türkiye İşçi Partisi’nin kuruluş çalışmalarında yer alacakları ve resmi düzeyde partileri kurulduktan sonra ise kendi partilerinin temsilini yerine getirmeye devam edecekleri konusunda karşılıklı uzlaşı sağlandığını belirtti.

Buldan son olarak, TİP’e geçen Erkan Baş ve Barış Atay’a başarılar diledi.

TİP Merkez Komitesi imzalı açıklamayı okuyan Hatay milletvekili Barış Atay, yoğun emek, özveri ve yaratıcılık gerektiren bu sürecin sonunda Türkiye İşçi Partisi’nin kuruluşunu tamamladığını ifade etti. Atay, Erkan Baş ile Saray Rejimi ve sermaye egemenliğine karşı mücadeleyi Türkiye İşçi Partisi üyeleri olarak sürdüreceklerini ifade etti.

TEMELLİ: SARAY FAŞİZMİNE KARŞI BİRLİKTE MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ

Son konuşmayı yapan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise “Türkiye İşçi Partisi 53 yıl sonra yeniden Meclis'te temsil edilecek. Yoldaşlarımızla birlikte Saray'ın faşizmine karşı mücadelemizi birlikte yürütmeye devam edeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Zamlar kaygıları da artırıyor: Hanımla kendimize battaniye aldık

SONRAKİ HABER

Direnişin ilk kazanımı: Mahkeme Flormar’ı tazminata mahkum etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...