06 Ekim 2018 11:20

Emeklilikte yaşa takılanlar için 4 partiden ortak çalışma

Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin giderilmesi konusunda CHP, HDP, MHP, ve İYİ Partinin ortak bir çalışma yürütmesi Meclis gündemine geldi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin giderilmesi konusunda mecliste CHP, HDP, MHP, ve İYİ Parti’nin ortak bir çalışma yürütmesi gündemde. 

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre, emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin giderilmesi konusunda CHP, HDP, MHP, ve İYİ Partinin ortak bir çalışma yürütmesi Meclis gündemine geldi. Bu amaçla, öncelikle konunun Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda görüşülüp ortaklaşması hedefleniyor. AKP’nin yasanın çıkmasına onay vermemesi ve kanun teklifinde ortaklaşmaması durumunda dahi diğer partilerin meclisteki çoğunluk sayılarını kullanarak yasanın çıkmasını sağlamaları mümkün olduğunu belirten Kenanoğlu hedeflenenin de bu olduğunu ifade etti.

Kenanoğlu, bu amaçla önümüzdeki günlerde komisyonun toplantıya çağrılacağını ve yasanın çıkarılması konusunda ortaklaşma yolları üzerine istişareler yapılıp, ortaklaşa sunulacak kanun teklifi metninin görüşüleceğini belirterek şunları söyledi; “Biz HDP Milletvekilleri olarak konuyu takip etmeye, EYT mağdurlarının mağduriyetini gidermeye ve konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

10 questions about Syria to President Erdoğan

SONRAKİ HABER

150 yıl sonra görülen 'kandamlası' bitkisi korumaya altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...