06 Ekim 2018 09:24

Meral Akşener: Gönderen iradenin sorgulanması gerek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP’lilerin evinin önünde toplanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yenikapı Etkinlik Alanında düzenlenen Elazığ Tanıtım Günleri'ni ziyaret etti.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, evinin önündeki protestolarla ilgili soruya ilişkin konuştu. Akşener, “Hep kadın kimliğim üzerinde tartışıldı konu ama esas konu o değil. Türkiye çok sert siyasi polemiklerin çok partili sisteme geçildiğinden itibaren yaşandığı bir ülkedir. Siyasi tarih okumuş bir akademisyen olarak bugüne kadar hiçbir siyasi partinin genel başkanının evinin önünde böyle bir nümayiş, böyle bir çirkinlik yaşanmamıştır. Ta rahmetli İsmet İnönü ile Celal Bayar'ın polemiklerinden yola çıkarak söylüyorum. Tarihinde yok bu. Bunu çok manidar buluyorum” ifadelerini kullandı.

Olayda yer alan kişilerle ilgili şikayetçi olmadığını hatırlatan Akşener, “Çünkü talimat alıp, gereğini yapmak zorunda kalmışlar. O gönderen iradedir esasında sorgulanması gereken. Türkiye bu tür gerilimlerin bitmesi gereken bir ülke. Yani bir siyasi partinin genel başkanının evinin önünde nümayiş yapılması... Onu kamuoyunun dikkatine bırakıyorum” dedi.

‘MHP Üsküdar İlçe Teşkilatı'nın görevden alınmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?​’ sorusuna da yanıt veren Akşener, “Doğru bir karar” dedi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Irak'ta IŞİD saldırıları: 4 ölü, 13 yaralı

SONRAKİ HABER

Ardahan'da mevsimin ilk karı yağdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...