06 Ekim 2018 06:00

İşçilerin avukatı: Tutuklamalar iktidarın kararı

Avukat Necdet Okcan, 3. Havalimanı’nda 33 işçi ve Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut'un tutuklanmasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Havalimanı işçileri

Paylaş

İstanbul 3. Havalimanı'nda çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle eylem yaptıkları için 33 işçi ve Devrimci Yapı İşleri Sendikası (Dev Yapı-İş) Genel Başkanı Özgür Karabulut tutuklandı. Şu ana kadar 404 işçi hakkında Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltı kararı verildi. Dev Yapı-İş Sendikası ve işçilerin avukatlarından Necdet Okcan, tutuklamaların hukuka aykırı ve keyfi olduğunu söyledi.

‘TUTUKLANMALARI POLİTİK’

İşçilerin, kötü çalışma ve barınma koşulları ile birçok olumsuzluğa tepki gösterdiğini ifade eden Okcan, “Bu tepki işçilerin yasalardan, uluslararası haklarından kaynaklanan bir tepki iken jandarma baskısıyla TOMA'larla, gaz ile bastırmaya çalıştılar. İktidarın talimatıyla bu yapıldı. Bu şekilde işçi temsilcilerini, sendika yöneticilerini, işçileri boş iddialarla savcılığa ve hakimliklere sevk ederek tutukladılar. Sanal algı yaratılıp, kriminalize edilerek toplum nezdinde, sonradan tutukluyorlar. Bu tutuklamaların hiçbiri hukuki nedenlerle değil, tamamen politik, iktidarın talimatıyla verilmiş bir karardır” değerlendirmesinde bulundu.

'404 İŞÇİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ'

Bugüne kadar 404 işçi hakkında gözaltı kararı verildiğini hatırlatan Okcan, şöyle devam etti:

“Bunların bir kısmı daha sonra emniyet ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Dolayısıyla; bu tür baskılarla işçilere gözdağı veriyorlar. İşçiler üzerinde bir tehdit oluşturuyorlar. Bundan sonra hangi işçi sendikaya üye olur, hangi işçi hakkını arar? Hem işten atılacak, hem tutuklanacak... Geçim derdi içerisinde olan işçi, bu bedel ile karşılaştığında ne yapacak?​” (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Van’da 9 günlük Tiyatro Festivali başlıyor

SONRAKİ HABER

Adıyaman'da gıda zehirlenmesi iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...