05 Ekim 2018 15:49

Aşı sonrası fenalaşan 40 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Antalya’da 40 öğrenci okulda aşı olduktan sonra fenalaşarak hastanelere kaldırıldı. Sağlık bakanlığı ‘Normal bir durum’ dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Antalya'da 40 öğrenci, okulda aşı sonrası reaksiyon nedeniyle ambulanslarla hastaneye götürüldü. Tedbir amaçlı bir süre hastanede bekletilen öğrenciler, ardından evlerine gönderildi.

Olay, öğle saatlerinde Aksu ilçesinde bulunan Pınarlı Cumhuriyet İlkokulu'nda meydana geldi. Sabah okula gelen sağlık görevlileri, 8'inci sınıflara 'aşı' uygulaması yaptı. Aşı sonrası görülen reaksiyon nedeniyle 40 öğrenci, okula gelen ambulanslarla hastanelere götürüldü. Hastanelerde bir süre bekletilen öğrenciler, öğle saatlerinde taburcu edildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI: NORMAL BİR DURUM

Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Rutin aşılama çalışmaları sırasında fenalaşan öğrencilerin durumuna ilişkin yapılan açıklamada, yaşananların daha önce de rastlanan normal bir durum olduğu iddia edildi:

“Cumhuriyet Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerinde tetanoz aşısı yapılırken bir kız öğrenci, solunum sıkıntısı yaşaması üzerine sağlık ekibi tarafından müdahale edilerek 112 ambulansı ile en yakın özel bir hastaneye götürülmüş, burada yapılan incelemede aşı komplikasyonuna (yan etki) rastlanılmamıştır. Okulda yapılan aşılama çalışması devam ederken diğer öğrencilerin de aşı korkusuna bağlı olarak benzer tepkiler verdiği gözlenmiştir. Daha sonra hastaneye sevk edilen öğrencilerin hiçbirinde aşıya bağlı komplikasyon görülmemiştir. Öğrencilerin sağlık durumları iyi olup hiçbirinde yatış gerektiren bir durum yoktur. Bazı öğrencilerin tedirginlik ve korkuya bağlı bu tür reaksiyonlar göstermesi rastlanılan normal bir durumdur. Antalya İl Sağlık Müdürlüğümüz 7 ilçede sürdürülen aşılama çalışmaları ile ilgili araştırma yapmış ve hiçbir öğrencide komplikasyon görülmediği tespitinde bulunmuştur. Aşılama çalışmalarında süreç, Bakanlığımızca ve ilgili müdürlüklerimizce titizlikle takip edilmekte ve değerlendirilmektedir.” (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Macron’un kabinesinde yeni istifa krizi

SONRAKİ HABER

Elektrik akımına kapılan genç işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa