05 Ekim 2018 14:59

KPSS 5’incisi Berfin Aslan'ın atanmaması Meclis gündeminde

Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir KPSS 5’incisi Berfin Aslan’ın atamasının yapılmamasını Milli Eğitim Bakanına sordu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından cevaplandırılması talebiyle verdiği soru önergesinde “Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) 92 puan alarak Türkiye 5’incisi olan Berfin Aslan’ın mülakatta puanının 51’e düşürülmesi nasıl açıklıyorsunuz?​” diye sordu

Berfin Aslan’ın 2016 yılında girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) 92 puan alarak Türkiye 5’incisi olduğunu belirten Dilan Taşdemir “Ölçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) üzerinden başvuru yapan Berfin Aslan mülakata çağırılmış ve bunun üzerine yaşadığı şehir Adana’dan taşınıp İstanbul’a yerleşmiştir. Berfin Aslan, çağırıldığı mülakatta, “15 Temmuz darbe girişimi hakkında ne düşünüyorsun? Darbe girişimini öğrencilerine nasıl anlatacaksın? Darbe girişiminde ölenlere şehit der miydin? Gezi Parkı’ndakilere hain der miydin? Öğretmenler para alırsa sence bu kutsal mı? İdolün kim? Hangi internet sitelerinde geziniyorsun? Hangi kitabı okuyorsun? Öğrenciyken hangi evde kaldın? Kardeşlerin, anne ve baban ne iş yapıyor?​” şeklinde sorulara maruz kalmıştır. Berfin Aslan’ın girdiği mülakat sonucunda KPSS’den aldığı 92 puan 52’ye düşürülmüş ve işe başlatılamamıştır” dedi.

Üsküdar Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne biyolog olarak atanan Berfin Aslan’ın, güvenlik soruşturması gerekçesiyle göreve başlatılmadığına dikkat çeken Dilan Taşdemir şunları söyledi; “Ardından Ankara Devlet Su İşleri’nin (DSİ) yaptığı başvuru,ÖSYM üzerinden tekrar tercih yaparak, 19 Temmuz 2017’de kadrolu olarak atandığı Kızıltepe Belediyesi, 27 Nisan 2018’de yine biyolog olarak atandığı Adıyaman Üniversitesi Hastanesi’ne güvenlik soruşturması gerekçesiyle yine olumsuz sonuçlanmış ve Berfin Aslan göreve başlatılmamıştır.”

Dilan Taşdemir Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şu soruları sordu; “Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) 92 puan alarak Türkiye 5’incisi olan Berfin Aslan’ın mülakatta puanının 51’e düşürülmesi nasıl açıklıyorsunuz? Berfin Aslan’ın güvenlik soruşturmasını geçememesinin hukuki gerekçesi nedir? Berfin Aslan’ın yaşadığı maddi ve manevi mağduriyetten haberdar mısınız? Mağduriyetinin giderilmesi adına herhangi bir girişiminiz olacak mı? Berfin Aslan’a mülakat için sorulan soruların Biyoloji alanıyla nasıl bir ilişkisi vardır? Eğitim alanında yapılan mülakatlarda “15 Temmuz darbe girişimi hakkında ne düşünüyorsun? Darbe girişimini öğrencilerine nasıl anlatacaksın? Darbe girişiminde ölenlere şehit der miydin? Gezi Parkı’ndakilere hain der miydin? Öğretmenler para alırsa sence bu kutsal mı? İdolün kim? Hangi internet sitelerinde geziniyorsun? Hangi kitabı okuyorsun? Öğrenciyken hangi evde kaldın? Kardeşlerin, anne ve baban ne iş yapıyor?​” tarzında soruların sorulma gerekçesi nedir?  Eğitim alanında güvenlik gerekçesiyle işe başlatılmayan kişi sayısı kaçtır? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MB: Bankalar krediler için uygulanan standartları sıkılaştırdı

SONRAKİ HABER

KPSS'de yüksek puan alanların atanmaması usule uygunmuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...