04 Ekim 2018 13:23

3. havalimanı işçilerinin serbest bırakılması için imza kampanyası

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu tutuklanan 3. Havalimanı işçilerinin serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri düzenledikleri basın açıklamasında “Tutuklanan işçiler serbest bırakılsın, talepleri kabul edilsin” dedi, cuma ve cumartesi kuracakları stand ile imza kampanyası başlatacaklarını açıkladı. 

Açıklamayı Aliağa Belediyesi’nde çalışan Genel-İş 2 No’lu İşyeri Baştemsilcisi Sinan Uğur okudu. Uğur, “Sürekli iş kazaları yaşayan, ağır koşullar altında çalışmak zorunda kalan, ücretleri düzenli ödenmeyen, insanlık dışı uygulamalarla yüz yüze bırakılan, balık istifi gibi koğuşlarda yatırılan İstanbul 3. Havalimanı inşaatı işçileri defalarca olduğu gibi bir kez daha ama daha güçlü bir şekilde haklı talepleri için eyleme geçti” dedi.

İşçilerin taleplerinin açık ve net olduğunu söyleyen Uğur, “Ücretler zamanında ödensin, yatakhanelerdeki tahtakuruları temizlensin, yemekler düzeltilsin, iş güvenliği önlemleri alınsın, servis sorunu çözülsün. 3. Havalimanı işçilerinin talepleri haklı ve meşru taleplerdir” diye konuştu.

FLORMAR İŞÇİLERİNE DESTEK

Flormar işçilerini de unutmayan Uğur “Aylardır direnişte olan Petrol-İş Sendikasında örgütlü Flormar işçileri 3. Havalimanı işçileri gibi yolumuza ışık tutuyor. Emek kenti Aliağa’dan Flormar direnişçilerine selam ve desteklerimizi iletiyoruz. Haklı mücadelelerinde her zaman yanlarında olacağımızı buradan bir kez daha ilan ediyoruz” dedi.

MÜCADELEMİZDEN GERİ DURMAYACAĞIZ

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri olarak krizin faturasını da ödemeyi reddettiklerini belirten Uğur, “Devam eden direnişlerle dayanışmamızı büyüterek, krizin getirdiği yoksullaşmayı kabul etmeyerek daha güçlü bir şekilde birleşecek, işçilerin sendikal hak ve özgürlüklerinin sınırsızca kullanılabildiği, huzurlu, refah içinde özgür ve demokratik bir Türkiye mücadelemizden asla geri durmayacağız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avukat Gökhan Vural Arı borçları yüzünden intihar etti

SONRAKİ HABER

Şirin Payzın, CNN Türk’ten ayrıldığını duyurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa