05 Ekim 2018 11:16

Hayri İnönü: Şişli'nin malları Şişli'ye iade edilecek

Bilgi Üniversitesi'ne 2 TL karşılığı satılan Kuştepe Kampüsü'nün Şişli Belediyesine iade edilmesiyle ilgili davada iade kararı onaylandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

9 Haziran 2011 tarihinde, Belediye Meclisi’nin kararıyla Bilgi Üniversitesi’ne 2 TL karşılığı satılan Kuştepe Kampüsü’nün Şişli Belediyesine iade edilmesi ile ilgili davada yeni bir aşamaya gelindi. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 1. Hukuk Dairesi, Mecidiyeköy Mahallesi’nde bulunan 10 bin metrekare kapalı alana sahip 8 katlı binanın, Şişli Belediyesine iadesini onayladı.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, 2014’de belediye başkanlığı görevine geldikten sonra 2016 yılında İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne tapu iptali ve tescil davası açmış, dava 4 Temmuz 2017’de 2016/322 esas ve 2017/ 2069 karar sayılı dosyalarla belediye lehine sonuçlanmıştı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Hukuk Dairesi’nin kararı ile taşınmazın belediyeye iadesine bir adım daha yaklaşıldı.

'MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM'

Konuyla ilgili belediye binasında açıklama yapan Belediye Başkanı Hayri İnönü, “Şişli’nin mallarının Şişli’ye iade edilmesi için başlattığım mücadelenin başarıya ulaşmasına bir adım daha yaklaştığımız için mutluyum. Partim adına ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışım gereği başlattığım mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğim” dedi.

2019 Mart ayında yapılacak yerel yönetimler seçimleri için yeniden aday adayı olacağını açıklayan İnönü, gerekçelerini ise şu sözlerle ifade etti:

“Şişlilere bir söz verdim. Toplam büyüklükleri 92 bin 276 metrekare olan, milyonlarca dolar değerindeki, 10 taşınmaz Şişli’ye iade edilene kadar mücadelemi sürdüreceğim. 2016 yılı ocak ayında başlattığım hukuk mücadelesinde önemli kazanımlar elde ettik. İdare mahkemesinden 13, bölge mahkemesinden 6 ve Danıştay’dan çıkan 18 karar da Şişli’nin lehine sonuçlandı. Süreç olumlu bir biçimde devam ediyor. Çok da uzun olmayan bir tarihte kesin sonuçları alacağımızdan eminim. Şişli’nin malı Şişli’ye iade edilene kadar” dedi.

İnönü, belediye başkanlığına devam etmek için önümüzdeki hafta adaylık başvurusu yapacağını da söyledi.

‘RANTA KARŞI MÜCADELE SÜRECEK’

Göreve geldiğinden bu yana Şişli Belediyesi’nin kurumsallaşması için mücadele ettiğini aktaran İnönü, çocuklar, gençler ve kadınlar için yaşanabilir bir kent yaratmak için çalıştığını ifade etti. Yerel yönetimlerde en büyük problemin, kamu kaynaklarının yağma edilmesi, yanlış kullanımı ve kaynakların ranta kurban edilmesi olduğunu söyleyen İnönü, “Kent rantı ile mücadelemizi kararlılıkla sürdürmek zorundayız. Eğer bugün düzenli, mutlu ve yaşanabilir kentler yaratamıyorsak bunun en büyük nedeni, belediyelerin rant üreten mekanizmalar haline gelmesi. Bu durum mafyavari ilişkileri de beraberinde getiriyor” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Levent Gök: Ankara’daki gelir kayıplarını araştıracak mısınız?

SONRAKİ HABER

Avukat Gökhan Vural Arı borçları yüzünden intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...