05 Ekim 2018 10:25

Levent Gök: Ankara’daki gelir kayıplarını araştıracak mısınız?

Tuna-Gökçek polemiğinin ardından Erdoğan'la görüşen Mustafa Tuna geri adım attı. CHP'li Levent Gök ortada duran soruları meclis gündemine taşıdı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın önceki dönem Belediye Başkanı Melih Gökçek’i işaret ederek, belediyenin hafriyat gelirinin aylık 30 bin liradan 15 milyon TL’ye yükseltildiğini söylemesi üzerine başlayan polemikte Tuna, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüştükten sonra çark etti. Görüşmenin ardından yeni açıklamalar yapan Tuna, sözlerinin çarpıtıldığını ve kimseyi hırsızlıkla suçlamadığını savundu. 

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Meclise önerge veren Gök, “Ankara’daki gerlir kayıpları ile eski ve yeni belediye başkanlarının iddialarını araştıracak mısınız?​” diye sordu.

TUNA-GÖKÇEK POLEMİĞİ

Mustafa Tuna, geçtiğimiz gün A Haber televizyonunda yaptığı açıklamada, belediyenin hafriyat gelirlerinin ayda 30 bin liradan 15 milyon liraya yükseldiğini söylemesi üzerine Tuna’nın hedefinde, Gökçek’in başkanlığı döneminde belediyenin hafriyat işlerinin Osmanlıspor kulubüne devredilmesi olduğu anlaşılmıştı.  Tuna’nın sözlerine Melih Gökçek Twitter’dan “Resmen vatandaşın gözünde bizi hırsız ilan etmiş. Seni sokağa çıkmaz hale getiririm” diyerek tehditle yanıt vermişti. 

ERDOĞAN’LA GÖRÜŞTÜ, AÇIKLAMALARI DEĞİŞTİ

Tartışmalar sürerken Tuna’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü belirtildi. Görüşme sonrası ‘sözlerinin çarpıtıldığını’ savunan Mustafa Tuna, açıklamalarının Melih Gökçek’e karşı bir algı oluşturma çabasına yöneldiğini öne sürdü. 

Mustafa Tuna, Twitter hesabından yeni bir açıklama yayınlayarak kimseyi hırsızlıkla suçlamadığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı: “Verdiğim cevap spontane gelişti. Melih Gökçek’i suçlamak ve karalamak niyeti ile bir söz söylemedim. 

TUNA: KİMSEYİ HIRSIZLIKLA SUÇLAMADIM

Konu bazı çevrelerce Sayın Melih Gökçek’e karşı bir algı oluşturmaya doğru yöneldi. Herkesin bilmesini isterim ki, ben kimseyi hırsızlıkla suçlamadım; suçlayamam da. Hafriyat gelirleri dönem dönem artış-azalış gösterebilir. Yıldan yıla da farklılık gösterebilir. İnşaat sezonunun ivmesine göre de bu tür gelirler değişkendir. Bu rakamlar Melih Bey’in de belirttiği gibi değişkendir. Bazı çevrelerin abarttığı rakamlar kamuoyunu yanıltma amaçlı olup art niyetlidir.”

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın Ankara için aday olabilecekken  bu şansı Gökçek ile girdiği polemik sonrasında yok ettiği de kulislere yansımıştı.

YANITLANMASI GEREKEN SORULAR

İkili arasındaki polemik yeni sorular doğurdu CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de hafriyat konusuyla ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı.
Gök, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği önergesinde şu soruları yöneltti:

■ 1994-2018 arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hafriyat işleri için anlaştığı bütün yüklenicileri açıklar mısınız?
■ 1994-2018 arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hafriyat işlerinden elde ettiği gelirleri aylık temelde açıklar mısınız?
■ 2005 ve 2006’da gerçekleştirilen Sayıştay incelemelerinde ortaya çıkan para transferlerine ilişkin bir soruşturma yürütülmüş müdür?
■ 1994-2017 arası gelirlerdeki kayıplar için geriye dönük bir araştırma düşünülmekte midir? Eski ve yeni Ankara büyükşehir başkanlarının ortaya attığı iddiaların araştırılması için gereğini yapacak mısınız? 

 

ÖNCEKİ HABER

Danıştay iptal ettiği Germiyan’daki taş ocağı için 4. kez izin

SONRAKİ HABER

Hayri İnönü: Şişli'nin malları Şişli'ye iade edilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...