15 Eylül 2012 09:05

Göstermelik de olsa denetim yapıldı

OSTİM Taşgök Galvaniz’de işten atılan ve işyeri önünde direnişe başlayan Orhan Karakoç dün bir basın açıklaması yaparak yeni gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı. İşyeri önünde yaptığı basın açıklamasında keyfi olarak işten atıldığını belirten Karakoç, 8 saat çalışma hakkının gasbedildiği ve kö

Göstermelik de olsa denetim yapıldı
Paylaş

OSTİM Taşgök Galvaniz’de işten atılan ve işyeri önünde direnişe başlayan Orhan Karakoç dün bir basın açıklaması yaparak yeni gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı. İşyeri önünde yaptığı basın açıklamasında keyfi olarak işten atıldığını belirten Karakoç, 8 saat çalışma hakkının gasbedildiği ve kölece çalışmamak için direndiğini açıkladı.

Aynı sorunları yaşayan 50 bin işçiden biri olduğunu ifade eden Karakoç, bir işçinin bile patronları ne kadar telaşlandırdığına dikkat çekti. Karakoç, “Taşgök Galvaniz’de Ostim idaresi göstermelik de olsa bir denetim yapmak zorunda kaldı” dedi. Karakoç ayrıca ödenmeyen ücretlerin de bu direniş sayesinde verildiğini, 12 saatlik iş günü dayatmasının ise fiilen delindiğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de kiralar coştu

SONRAKİ HABER

Anayasa Mahkemesi 4+4+4’ü görüşecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...