05 Ekim 2018 08:29

Ödemiş Cezaevinde darp iddiası

İzmir Ödemiş T Tipi Cezaevinde tutuklular: Saldırılar rutin bir hal aldı

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İzmir Ödemiş T Tipi Cezaevinde hak ihlallerinin rutin bir hal aldığını belirten tutuklular, Süleyman Acun isimli tutuklunun gardiyanlar tarafından darbedildiği için hastaneye kaldırıldığını iddia etti. Tutuklular, koğuşlarının ilaçlanmadığı için böcek istilasına uğradığını, 2 Ekim’de gardiyanların Süleyman Acun isimli tutukluyu darbettikleri ve hastaneye kaldırılan Acun’un rapor aldığını ifade etti.

Cezaevinde yaşanan hak ihlallerini tutuklular, Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi Sözcüsü Selma Altan aracılığıyla anlattı.

SALDIRILAR RUTİN HAL ALDI

Tutuklular Altan aracılığıyla şu bilgileri paylaştı: “Süleyman Acun’a saldırı oldu ve arkadaşımız darbe aldı. Aldığı darbe doktor raporuna girdi. Saldırılar bu cezaevine geldiğimizden bu yana rutin hal almış durumda. Askeri nizam şeklinde tek sıra yürüme dayatılıyor. Revir hastane sevkleri ya yapılmıyor ya da geç yapılıyor. Birçok ilaç ‘bakanlık ödemiyor’ bahanesiyle verilmiyor. Yine ziyaretçi yasaklarımızın süresi de 30 ile 40 dakikaya indirilmiş. Alacağımız kitap sayısı 5’e indirilmiş hatta dergiler bile kitap olarak sayılıyor. Spor faaliyetlerimiz engelleniyor ancak ayda bir kez çıkabiliyoruz. Gardiyanlar koğuşlara yaptıkları aramalarda provokatif davranıyor, tüm eşyalarımız dağıtılıyor. Yine ilaçlama yapılmadığı için koğuşlar böcek istilasına uğramış durumda.” (İzmir/MA)

 

ÖNCEKİ HABER

OHAL Komisyonu, 36 bin başvurunun 33 binini reddetti

SONRAKİ HABER

Ayrılmak istediği erkek tarafından öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...