15 Eylül 2012 11:42

Roboskî ve Pozantı haberleri ödüllendirildi

Özgür Gündem ve Azadiya Welat gazetelerinin ortak düzenlediği 20. Musa Anter ve Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri’nin sonuçları açıklandı. Yarışmada Kürtçe ve Türkçe haber, fotoğraf ile karikatür dalında dereceye girenler, Apê Musa’nın katledildiği Diyarbakır’da düzenlenecek bir

Roboskî ve Pozantı haberleri ödüllendirildi
Paylaş

Kürtçe haber jürisinde Aysel Avesta, Leyla Ayaz, Azîz Ogur, M. Alî Ertaş, Omer Tur; Türkçe haber jürisinde Nadire Mater, Ertuğrul Mavioğlu, Fatih Polat, Berat Günçıkan, Hüseyin Aykol’un; fotoğraf jürisinde Ramazan Öztürk, Gültekin Tetik, İsa Çelik, Çerkes Karadağ ve karikatür jürisinde Tan Oral, Gülay Batur, Sarkis Paçacı, Halil İncesu’nun bulunduğu geleneksel yarışmaya katılım yoğunluğu dikkat çekti.

TÜRKÇE HABER ÖDÜLÜ DİHA’YA

Kürtçe haber dalında Abdurrahman Gök’ün “Li Almanyayê bajarekî Êzîdiya: Celle” (Almanya’da bir Êzîdî şehrî: Celle) haberi birinciliğe layık görüldü. Bu dalda Jüri Özel Ödülü, Zehra Doğan ve Hazal Peker’in “Li Rojava welat emanetê jinên kurd in” (Batı Kürdistan’da ülke Kürt kadınlarına emanet edilmiş) başlıklı haberine verildi.

Türkçe haber dalında ise Roboskî haberini herkesten önce dünyaya duyurduğu için Dicle Haber Ajansı (DİHA) birinciliğe değer görüldü. Türkçe haber dalında Bağımsız İletişim Ağı (BİA) Muhabiri Işıl Cinmen’e “İki tarafıyla Kürt sorunu” haberiyle Jüri Özel Ödülü verildi. Kadın haber ve habercilerine verilen “Gurbetelli Ersöz Özel Ödülü”nü ise, Pozantı’da Kürt çocuklarının maruz kaldığı tecavüzü ortaya çıkaran Özlem Ağuş aldı.

KARİKATÜR ÖDÜLLERİNİN SAHİPLERİ CEZAEVİNDE

Fotoğraf dalında birinciliği, Roboskî’de öldürülen köylülerin cenaze fotoğraflarını çeken Doğan Haber Ajansından Emin Bal aldı. Karikatür alanında birincilik ödülünü halen Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevinde bulunan Haydar Bayar kazanırken karikatür jürisi, Jüri Özel Ödülü ise  Bolu F Tipi Cezaevinde bulunan Mehmet Boğatekin’in ve Kandıra 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde bulunan Mahmut Ulusan’ın oldu.

ÖDÜLLER 20 EYLÜLDE VERİLECEK

Ödüller, 20 Eylül Perşembe günü Diyarbakır’da yapılacak törenle sahiplerine sunulacak. Kürt bilgesi Musa Anter ile ilgili anmalar ise 20 Eylül günü, Diyarbakır ve Nusaybin’de yapılacak. (MEDYA SERVİSİ)


19 EYLÜL'DE PANEL DÜZENLENECEK

19 Eylül'de Cegerxwin Gençlik Kültür Merkezi'nde saat 19:00'da moderatörlüğünü BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu'nun yapacağı panele BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, gazeteci Hüseyin Kalkan, gazeteci Hayrettin Çelik katılacaklar. Panelin konu başlığı ise "Özgür Basın Şehitleri ve Apê Musa" olacak.

20 Eylül'de saat 10.00'da Apê Musa, katledildiği yer olan Seyrantepe'de kitlesel bir şekilde anılacak.

ÖNCEKİ HABER

Iğdır’da özgür basın üzerindeki baskılar kınandı

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri 12 Eylül kayıplarını hatırlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...