04 Ekim 2018 20:38
Son Güncellenme Tarihi: 05 Ekim 2018 14:50

Akşener'in evine yürüyen MHP Üsküdar İlçe teşkilatı görevden alındı

Meral Akşener'in evinin önünde 'Bozkurtlar burada çakallar nerede' sloganları atan MHP Üsküdar İlçe teşkilatı görevden alındı.

Ekran görüntüsü: @meral_aksener(Twitter)

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında Twitter’da yaşanan tartışmanın ardından MHP'li bir grup Akşener'in evinin önüne gelerek sloganar attı. Büyük tepki toplayan olay sonrası Bakanı Soylu, gerekli takibatın yapılması için İstanbul Valiliğine talimat verildiğini açıkladı. Valilik ise "Tahkikat başlatılmıştır. İlimizin huzur ve sükûnuna yönelik her türlü eylem ve kişi hakkında yasaların verdiği görev ve yetkiler tereddütsüz yerine getirilecektir" açıklaması yaptı. Olay sonrası MHP'den yapılan ilk açıklamada yaşananlara değilnilmedi ancak "Ülkücü Hareketin kadife eldiven içindeki demir yumruk olduğunu kimse unutmamalıdır" denildi. Akşener'in evinin önünde yapılan açıklamada ise "Siyaset saldırıyla yapılacaksa evine gidilecek en son ev Sayın Akşener'in evidir. Gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz" denildi. Akşener'in evine yürüyen MHP Üsküdar İlçe teşkilatının görevden alındığı bildirildi.

AKŞENER: YÜREĞİN YETİYORSA KENDİN GEL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in gece yaşananlara ilişkin Twitter'dan paylaştığı videoda, MHP’lilerin “Bozkurtlar burada çakallar nerede”, “Hareketin lideri Devlet Bahçeli” sloganlarını attığı görülürken Akşener ise “Erkekseniz gelin vurun, yuh size” diye karşılık verdiği görülüyor. Akşener, videoyu "Başka anaların çocukları üzerinden yiğitlik olmaz. Yüreğin yetiyorsa kendin gel, bekleriz" ifadesiyle yayınladı.

BAHÇELİ, 'SON İHTARIM' DEMİŞTİ

Dün yaşanan tartışmada Bahçeli, Akşener’e “Bu hanımefendiye son ihtarım, bölmek ve yok etmek istediğin MHP’ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tutumuna devam edersen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın. Demedi deme, büyük lafı dinle!” demiş, Akşener ise “Türklüğü ayaklar altına alıp, megri megri ile gözyaşı dökenlere paspas olurken hangi ‘büyüğünüzün’ sözünü dinlediniz Sayın Devlet Bahçeli? McKinsey’e göğsünüzü siper ederken hangi büyüğünüzün emrindesiniz? Bahsettiğiniz sonuçları merakla bekliyorum” yanıtını vermiş ve “Demirden korksak trene binmezdik” diyerek İYİ Parti Genel Merkezi’nin adresini paylaşmıştı.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sabah saatlerinde "İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evininin önündeki nümayiş konusunda gerekli takibatın yapılması hususunda hemen İstanbul Valiliği talimatlandırılmıştır" açıklaması yaptı.

VALİLİK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Valiliği de olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Dün saat 23.30 sıralarında İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in konutunun önünde meydana gelen izinsiz gösteri ve protesto eylemine katılanlar hakkında adli mercilere intikal ettirilmek üzere Valiliğimizce derhal tahkikat başlatılmıştır. Sayın Genel Başkan’ın konut güvenlik tedbirlerinin kaldırılması yönündeki farklı tarihli iki talebine rağmen konut çevre güvenliğini sağlamakla görevli polis ekibi Valiliğimizce görevine devam ettirilmektedir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ilimizin huzur ve sükûnuna yönelik her türlü eylem ve kişi hakkında yasaların verdiği görev ve yetkiler tereddütsüz yerine getirilecektir.”

İYİ PARTİLİLER TEPKİLİ

İYİ Parti üyeleri, Akşener’in evinin önünde yaşananlara Akşener’in evinin önünde basın toplantısı düzenleyerek tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan İYİ Parti Genel Sekreteri Mustafa Cihan Paçacı “Türkiye’nin Erdoğan ve Bahçeli tarafından bir krize sürüklenmesine izin vermeyeceğiz. Meşru siyaset zeminin terk etmeyeceğiz” dedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ise yaptığı açıklamada, “Sayın Devlet Bahçeli sosyal medyada Genel Başkanımız Meral Akşener’i açıkça tehdit eden ifadeler kullandı. Bu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir liderin başka bir lideri ölümle tehdit ettiği ilk örnektir” diye konuştu.

MHP’DEN TEHDİTLER DEVAM ETTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in evinin basılması ile ilgili MHP’den tehdit içerikliş bir açıklama geldi. “Demirden korksa trene binmeyeceğini ifade edene, bir kere yanlış trene bindiyse; koridordan ters tarafa yürümesinin hiçbir anlamı olmayacağını hatırlatmak isteriz” diyen MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Ülkücü Hareketin kadife eldiven içindeki demir yumruk olduğunu da kimse unutmamalıdır” dedi. Büyükataman, İYİ Parti için ‘Kınalı Yapıncak’ partisi ifadesini kullandı.

MHP ÜSKÜDAR İLÇE TEŞKİLATI GÖREVDEN ALINDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evine yürüyen MHP Üsküdar İlçe Teşkilatı'nın görevden alındığı aktarıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in evinin önündeki protestonun ardından görevden alınan 12 MHP’li gözaltına alındı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İstanbul'daki evinin önünde yaşanan gerginlikle ilgili açıklama yaptı.

Başsavcılık açıklamasında, 4 Ekim 2018 günü saat 23.15 civarında 35-40 kişilik bir grubun İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İstanbul Beylerbeyi'nde bulunan evinin önünde toplanarak slogan attığının ihbarı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Soruşturma kapsamında verilen talimat üzerine Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği ekiplerinin, sosyal medyaya yansıyan görüntüler ile olay yerinde bulunan güvenlik kamera kayıtlarının incelenerek tespitine çalışıldığı kaydedildi. Şu ana kadar kimliği belirlenen 12 şüphelinin yakalandığı, kimlik tespit ve delil toplama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Lübnan Başbakanı Hariri yeni hükümet için tarih verdi

SONRAKİ HABER

Trump, ABD’nin yeni ‘terörle mücadele stratejisi’ni imzaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...