04 Ekim 2018 13:53

‘Müzikte dil değil, müziğin kalitesi önemli’

Müzisyen Mehmet Akbaş, yarın Beyoğlu Cemiyet’te müzikseverlerle buluşacak.

Fotoğraf: Ayşe Akbaş Ertürk

Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul 

Müzisyen Mehmet Akbaş, yarın Beyoğlu Cemiyet’te müzikseverlerle buluşacak. Konser öncesinde Mehmet Akbaşla sohbet ettik. Müzisyenlerin kendisini en iyi hissettiği yerin sahne olduğunu anlatan Akbaş, İstanbul’da müzikseverlerle buluşmanın heyecanını yaşıyor. 

Zazaca ağırlıklı müzik çalışmalarını yapan Akbaş, aralarında Farsça ve Kürtçe’nin de olduğu farklı dillerde şarkılar seslendiriyor. Bu durumun müzik çalışmasına olumlu yansıdığını anlatıyor. Müzikte önemli olanın dil değil, yaptığın müziğin kalitesi olduğunu söyleyen Akbaş, “İyi bir müzik sunarsanız dinleyici buluyorsunuz” diyor. 

Politik mesajlar yerine sanatıyla ön plana çıkmak istediğini belirten Akbaş, kendisini en iyi müzikle ifade ettiğini anlatıyor. Müzisyenin müziğini iyi sunması için sağlıklı ve teknik olarak iyi bir sahnenin gerekli olduğunu belirten Akbaş, elinden geldiğince müziğini iyi sunabileceği mekanlarda sahne almaya çalıştığını söylüyor. İfade alanlarının kısıtlılığına rağmen Türkiye’de müzik alanında önemli çalışmaların çıktığını anlatan Akbaş, bunun müzik açısından olumlu olduğunu düşünüyor. 

Dijital ortamlardaki tıklanma oranının yüksekliğinin müzikaliteyi yansıtmadığını belirten Akbaş, “Dünyada dayatılan müzikler belli. Televizyonlara ve radyolara bakıyorsunuz belirli şarkıcılar dışında çalınmıyor. Bu da onların iyi sanatçı, buralarda yer bulmayanların ise kötü sanatçı olduğu anlamına gelmiyor. Bu tamamıyla pazarla ilgili, sistemle ilgili bir şey” diyor. 

KONSER YARIN CEMİYET’TE

Diyarbakır’ın ardından İstanbul’da müzikseverlerle buluşmanın heyecanı yaşayan Akbaş “Müzikseverler gelip bizimle paylaşırsa seviniriz. Bizleri yalnız bırakmıyorlar sağ olsunlar. Şimdiden teşekkürler” diyor. Beyoğlu-Taksim’de Cemiyet’te yarın saat 21.30’da sahne alacak Akbaş’a, violinde (keman) Erdem Ballısesi, fretless (perdesiz) gitarda Merih Aşkın, gitarda Cansun Küçüktürk, bass gitarda Yıldırım Yalçınkaya ve drumsta Görken Efe eşlik edecek.

 

ÖNCEKİ HABER

Yeni e ‘Yeni Türkiye’nin Tarih Miti’ni masaya yatırdı 

SONRAKİ HABER

‘Kâr ederken paylaşmıyorlar da borcu niye paylaşacakmışız?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...