15 Eylül 2012 07:38

Hawara Botan’a toplatma kararı

ŞIRNAK’ta yayınlanan Kürtçe Hawara Botan dergisinin 5. sayısı hakkında örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla toplatma kararı çıkarıldı.Şırnak’ın Cizre ilçesinde geçtiğimiz yıl yayın hayatına başlayan ve 2 ayda bir yayınlanan Kürtçe kültür sanat dergisi Hawara Botan’ın yayınlanan 5 sa

Hawara Botan’a toplatma kararı
Paylaş

ŞIRNAK’ta yayınlanan Kürtçe Hawara Botan dergisinin 5. sayısı hakkında örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla toplatma kararı çıkarıldı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde geçtiğimiz yıl yayın hayatına başlayan ve 2 ayda bir yayınlanan Kürtçe kültür sanat dergisi Hawara Botan’ın yayınlanan 5 sayısından 4’ü hakkında toplatma kararı verildi. Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Hawara Botan dergisinin 5. sayısında Kürt tarihini konu alan “Kürtlerin dergi ve gazeteleri” başlıklı yazıda “Örgüt propagandası yaptığı” iddiasıyla soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında Cizre Sulh Ceza Mahkemesi, dergi için toplatma kararı verdi. Karara tepki veren Derginin Yazı İşleri Müdürü Bager Botani, kararın Kürt diline karşı tahammülsüzlüğün bir göstergesi olduğunu söyleyerek, baskıların ve toplama kararlarının derginin çalışmalarını durduramayacağını söyledi. Botani, derginin toplatılan 4 sayısına da “Örgüt propagandası” gerekçesiyle el konulduğunu ifade etti. (ŞIRNAK)

ÖNCEKİ HABER

HES şirketinin dozerini ateşe verdiler

SONRAKİ HABER

Iğdır’da özgür basın üzerindeki baskılar kınandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...