04 Ekim 2018 11:52

Derste cihat propagandasına tepki

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde teknik resim dersinde öğretim elemanının duvara yansıttığı ‘İslami Hareket Engellenemez' yazısı tepki çekti.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, mühendislik fakültesinde görülen teknik resim dersinde öğretim elemanının projeksiyon ile yansıttığı ‘İslami Hareket Engellenemez’ yazısına öğrenciler tepki gösterdi. Bu yazının önünde ders anlatmaya devam eden öğretim elemanına tepki olarak öğrenciler sınıfı terk etti. 

Yaşananlara tepki gösteren bir öğrenci, üniversitelerin bilim üreten kurumlar olması gerektiğini belirterek “Bizler derse bu cihadist propagandalara maruz kalmak için değil, lisans öğrenimi görmek için geliyoruz” dedi.

Yaşananlar nedeniyle rektörlüğe suç duyurusunda bulunacaklarını belirten bir başka öğrenci ise  “Okulda bilimsel eğitim hakkı için bir bildiri dağıtınca onlarca öğrenciye disiplin soruşturması açanlar, bakalım bu konu ile ilgili ne yapacaklar?​” diye konuştu.  

Üniversitede yaşananlara ilişkin açıklama yapan Aydın Emek Gençliği, teknik resim dersinde öğretim elemanı tarafından ‘İslami Hareket Engellenemez’ yazılı bir görsel eşliğinde ders işlenmek istenmesini protesto ederek dersi boykot eden üniversite öğrencilerinin yanında olduğunu belirtti.

Ülkede eğitim sisteminin gerici ideolojilerin etkisinde cihadist bir tarzda örgütlenmeye çalışıldığını belirten Emek Gençliği açıklamasında şu ifadelere yer verildi “İşlenen dersin müfredatıyla alakası olmayan bir görseli öğrencilerin tepki göstermesine rağmen derse devam eden öğretim elemanı hakkında derhal disiplin soruşturma açılmalıdır. Tüm öğrencileri parasız bir eğitim, gerçek anlamda bilimsel, laik ve demokratik bir üniversite için mücadele etmeye çağırıyoruz.” (Aydın/EVRENSEL)  

 

ÖNCEKİ HABER

'TTK’ye yılbaşından önce 1500 işçi alınsın'

SONRAKİ HABER

‘On binlerce seçmenin oyu kayıtlara yansımadı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa