04 Ekim 2018 11:39

‘Kamu spotu çocuklara zarar veriyor’

HDP'li Dilan Dirayet Taşdemir, RTÜK tarafından hazırlanan 'Sessiz Şehit' isimli kamu spotunun çocuklara zarar verdiğini belirtti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından hazırlanan ve özellikle bir çocuk kanalında yayınlanması zorunlu kılınan ‘‘Sessiz Şehit’’ isimli kamu spotu ile ilgili HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir soru önergesi verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına verilen önergede, kamu spotu ile ilgili “Çocukların anlam dünyasında yeri olmayan, ölümü kutsayan, çocukların gelişimini olumsuz etkileyebilecek ve bu yönüyle de bir tür çocuk istismarı sayılabilecek birçok ifadeye yer verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Taşdemir, “RTÜK tarafından hazırlanan kamu spotlarının hazırlanması esnasında çocuklar ve çocuk hakları göz önünde bulundurulmakta mıdır? Bir çocuk kanalında yayınlanması zorunlu kılınan bir kamu spotunda dakikalarca ölüm, düşman, şehit, cennet, dünyaya dönüp tekrar cennete gitme, cennet gidip gelmelerden bahsedilmesinin gerekçesi nedir, çocukların anlam dünyasında yaratacağı tahribat dikkate alınmış mıdır? Çocukların anlam dünyasında tahribat yaratabilecek, ölüm ve düşmanlık kavramlarını kutsayan, çocukların aklını karıştıran ve açıkça çocuk istismarı suçunu işleyen söz konusu kamu spotunu hazırlayan, inceleyen ve yayınlanmasında görev alan sorumlular hakkında bir soruşturma açılmış mıdır?​” diye sordu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyanet’ten umre ücretine yüzde 60’a yakın zam

SONRAKİ HABER

‘Bartu Ben’den ilk fragman geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...