04 Ekim 2018 11:10
Son Güncellenme Tarihi: 04 Ekim 2018 11:43

Erdoğan: Hanımlarımızı, çocuklarımızı camilere alıştıracağız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Nedeniyle Din Görevlileri Buluşması'nda açıklamalarda bulunuyor.

Fotoğraf: Halil Sağırkaya/AA

Paylaş

'Camiler ve Din Görevlileri Haftası Nedeniyle Din Görevlileri Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hâlâ çirkin gelenekleri İslam diye gösteren zihniyetler var. Bundan kurtulmamız lazım. Camiler kadınlarımıza kapatılmıştır. Çocuklarımızın, hanımlarımızın ayaklarını camiye alıştıracağız" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

■ "140 bin kişilik bir ordu. Bu asla hafife alınamaz. Acaba biz inancımızı bu ülkede yaşamak ve yaşatmakta niye başarılı değiliz sorusunu kendimize sormamız lazım diye düşünüyorum. Bu konuda kendimizi check etmemiz lazım. Bir yerde bir eksiğimiz var. 140 bin kişilik böyle bir ordunun olduğu yerde içinizde hayırlı bir topluluk çıksın hayrı güzeli tebliğ etsin. Şimdi bu tebliğler yapıldığı halde acaba neden beklediğimiz neticeyi alamıyoruz? Öyleyse daha fazla çalışmamız lazım."

■ "Halkın en çok güvendiği kimler diye sorduğumuzda imamdır. Peki şimdi bu bağlar niye koptu? Bu bağları yeniden tesis edemez miyiz? Bunun üzerinde biraz çalışmamız gerek diye düşünüyorum. 140 bin kişilik ordu, ülkemizin çehresini değiştirmelidir diye düşünüyorum. Siz gönüllerin fatihi olduğunuz için bunu söylüyorum."

■ "Camilere kadınlar giremez diye bir ayet mi, hadis mi var? Kim hangi kafayla bunu yapıyor? Artık bu yanlış tabuların yıkılması lazım. Bunu başta Diyanet İşleri Bakanı'nın yürütmesi lazım. Bunları aşağız, yıkacağız. Çünkü çok garip şeylerle karşı karşıya kaldık. Bu yasakları getirenler niye getirdiklerinin de farkında değiller. Bunu başta Diyanet İşleri Başkanı'nın yürütmesi lazım. Bir Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız kadınsa bunları aştık demektir."

■ "Çocukların ayaklarını camilere alıştıracağız, hanımların ayaklarını camilere alıştıracağız. Cami Müslümanların cem olduğu yerdir."

■ "Camilerimizin ahıra çevrildiği, satıldığı, kapısına kilit vurulduğu süreçlere şahit olduk. Apartmanların bodrum katlarında namaz kılıyorduk, cami yoktu."

Ayrıntılar Geliyor... 

ÖNCEKİ HABER

Şeker fabrikaları kapandı; pancar üreticileri fiyat endişesi yaşıyor

SONRAKİ HABER

Diyanet’ten umre ücretine yüzde 60’a yakın zam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...