15 Eylül 2012 07:09

Odatv davasında 2 gazeteci tahliye edildi

Odatv davasından tutuklu yargılanan gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan tahliye edildi.Aralarında gazeteci Ahmet Şık ve Nedim Şener'in de bulunduğu 5'i tutuklu 13 kişinin yargılandığı davada, tutuklu yargılanan gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan tahliye edildi. Odatv davasının 13. duruşması İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde g

Odatv davasında 2 gazeteci tahliye edildi
Paylaş


Aralarında gazeteci Ahmet Şık ve Nedim Şener'in de bulunduğu 5'i tutuklu 13 kişinin yargılandığı davada, tutuklu yargılanan gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan tahliye edildi. Odatv davasının 13. duruşması İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuksuz yargılanan gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener'in de aralarında olduğu 13 kişinin katıldığı duruşmada sanıkların, TÜBİTAK raporuna ilişkin beyanları alındı. Geç saatlere kadar süren duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, gazeteciler Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun tahliyesine; Soner Yalçın, Hanefi Avcı ve Yalçın Küçük'ün ise tutukluluk halinin devamına karar verdi. Son tahliyelerle dava kapsamındaki tutuklu sayısı 3'e düştü.

Terkoğlu ve Pehlivan 18 Şubat 2011 tarihinde tutuklanarak cezaevine konmuştu.

İşlemlerinin tamamlanması ardından gece saatlerinde tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nden tahliye edilen Terkoğlu ve Pehlivan, yakınları ve Ahmet Şık ile Nedim Şener'in de aralarında bulunduğu gazeteciler tarafından karşılandı. Pehlivan, cezaevi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Odatv davası son TUBİTAK raporuyla hukuken ve fiilen çökmüştür. Soner Yalçın, Hanefi Avcı ve Yalçın Küçük'ün şu an tutuklu olmasının, hukuki ve mantıklı hiçbir gerekçisi yoktur. Mahkeme bile arkadaşlarımızın kaçma şüphesinin olmadığını söylüyor, o halde arkadaşlarımız neden içerde?" diye sordu.

İddiayı inceleyen TÜBİTAK'ın, raporunda "Bilgisayarlarda virüse rastlandığı ancak, suç teşkil eden dosyaların bu virüsle gelip gelmediğinin tespit edilemediğini" belirtmesi üzerine mahkeme tahliye taleplerini reddetmişti. Bugünkü duruşmada raporun gerekli tespiti yapamadığını belirten mahkeme, TÜBİTAK'tan yeniden inceleme yapılarak yeni bir rapor hazırlanmasını istedi.

TÜBİTAK'a 20 gün süre verilirken, duruşma 16 Kasım'a ertelendi.(İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Maden ocağında göçük: 1 işçi öldü

SONRAKİ HABER

ÖSO liderlerinden Ammar Vavi öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...