04 Ekim 2018 10:00

Bir bebeğin aylık bez maliyeti 380 lira!

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer: Bebek görmeye giderken artık gram altın yerine bebek bezi de takabilirler

Gamze Taşcıer | Fotoğraf: DHA

Paylaş

TBMM’de bebek beziyle basın toplantısı yapan CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, bebek bezinin maliyetinin 1 yılda yüzde 100 arttığını ifade ederek, bir ayda bir bebeğin sadece bez maliyetinin 380 lira olduğunu söyledi. Ekonomik boy büyük bir bebek bezinin maliyeti gram altının fiyatıyla yarışır duruma geldiğini ifade eden Taşcıer “Yakın zamanda bebek görmeye gideceklere de bir tavsiyemiz var. Bebek görmeye giderken artık gram altın yerine bebek bezi de takabilirler” dedi.

Taşcıer, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında yanında getirdiği bebek bezini göstererek şöyle dedi: “Hani kriz miriz yok, hepsi psikolojik dedikleri olmayan kriz var ya anne babaları nasıl etkiliyor bir örnekle anlatayım. Bebek bezinin maliyeti 1 yılda yüzde 100 arttı. Yeni doğan bir bebek günde ortalama 10 kez bez değiştiriyor. İçerisinde 168 kez tane olan büyük boy ekonomik bir bezin paket fiyatı 190 lira. Anlayacağınız bir ayda bir bebeğin sadece bez maliyeti 380 lira. Ekonomik boy büyük bir bebek bezinin maliyeti gram altının fiyatıyla yarışır duruma geldi. Yakın zamanda bebek görmeye gideceklere de bir tavsiyemiz var. Bebek görmeye giderken artık gram altın yerine bebek bezi de takabilirler. Bebek mamaları yüzde yüz zamlandı. Pişik kremleri yüzde 70.”

Taşcıer elindeki bebek bezini göstererek, “Kurdelemizi de takıp altın yerine çocuklarımıza artık bebek bezi hediye edebiliriz” diye konuştu. Taşcıer, yakın zamanda çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden babayı da hatırlatarak; “Saraylarda yaşayıp, ismini bile bilmediğimiz içeceklerle beslenenler, elbette yurttaşın ekonomisini bilmez. Asgari ücretlinin sorununu anlamaz. Sarayda yaşayan bebek benzine gelen yüzde yüzlük artışın nelere neden olduğunu ne bilsin! Asgari ücretle geçinmeye çalışıp bir de bebeği olan vatandaşımız için söylüyorum, bu insanlar çaresizliğe itiliyor. Çocuğuna mama alamamak nasıl bir duygu bunu hiç çaresiz kalmamış olanlar bilemez! Yakın zamanda çocuğuna pantolon alamayan babanın intiharı ile sarsıldı memleket. Böyle haberler görmek istemiyoruz. İnsanları çocukları ile sınamasınlar!” dedi. (Ankara/EVRENSEL

)

ÖNCEKİ HABER

Sertel’den Cengiz İnşaat’a ballı satış iddiası

SONRAKİ HABER

Amazon'un satın aldığı Whole Foods'un çalışanları sendikalaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...