03 Ekim 2018 16:02
Son Güncellenme Tarihi: 03 Ekim 2018 18:28

Pennsylvania eyalet polisi, Fethullah Gülen'in villasına gitti

Pennsylvania Eyalet Polisi, Fethullah Gülen'in kaldığı yerleşkede meydana gelen bir olayın soruşturduğunu açıkladı.

Paylaş

Pennsylvania Eyalet Polisi, bir olayı soruşturmak üzere Fethullah Gülen'in kaldığı villaya gitti. ABD'nin Pennsylvania eyaletinde Gülen'in yaşadığı yerleşkenin etrafı bir süre polis kordonuna alındı ve üstünde helikopterlerin uçtuğu bildirildi. Yaklaşık iki saatin ardından polis bölgeden ayrıldı.

Yerel televizyon kanalı WNEP-TV muhabiri Carmella Mataloni ise BBC Türkçe'ye yaptı açıklamada, eyalet polisinin ilerleyen saatlerde olayla ilgili bilgi verileceğini söylediğini aktardı.

Yerel televizyon kanallarında çalışan gazetecilerin verdiği bilgi ve ulaştığı polis kaynakları dışında konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

CNN'nin muhabiri Dianne Gallagher da Pennsylvania Eyalet Polisi Sözcüsü David Peters'dan aldığı bilgi doğrultusunda polislerin yerleşkeye sevk edildiklerini doğruladı.

Yerel BRC News13 kanalında çalışan gazeteci Nicole Walters, “Komşular, kendilerine evden çıkmamalarının söylendiğini ve (polisin) silah taşıyan, siyah kıyafetli bir adamı aradığını söyledi” yazdı.

Pensilvanya Eyalet Polisi Lehighton bölgesi tarafından yapılan "kamuyu bilgilendirme" raporunda, olay mahallinde görüldüğü rapor edilen şüphelinin yakalanamadığı belirtildi.

Açıklamada, "Belirtilen tarih ve saatte polisler, bir silahın ateşlendiği ihbarı üzerine belirtilen adrese intikal etti. Güvenlik görevlisi, (kampın) güvenlik girişinin dışında izinsiz bir kişinin olduğu yöne doğru ateş etmiş. Tanımlanamayan kişi olay yerinden kaçmış. Polis memurları bölgedeki aramalarını tamamladılar ve tanımlanamayan kişiyi bulamadılar. Soruşturma sürüyor" ifadelerine yer verildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İşsizlik Fonu’nda 51 milyarlık hatalı işlem!

SONRAKİ HABER

Avni Mutlu ve Hüseyin Çapkın'ın cezaları onandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...