03 Ekim 2018 13:48

İnşaat-İş: Kameralar taranıp, işçiler tespit edilmeye çalışılıyor

İnşaat-İş Sendikası, şantiyedeki tüm güvenlik kameralarını kare kare taranarak eyleme katılan işçilerin tespit edilmeye çalışıldığını duyurdu.

Fotoğraf: Havalimanı işçileri

Paylaş

İstanbul’da inşası süren 3 Havalimanı’nda çalışırken kötü çalışma koşulları nedeniyle geçtiğimiz ay yapılan iş bırakma eylemine katılan işçilerden 27’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp, cezaevine konulmuştu. Gerçekleşen eylemin ardından adeta kuşatma altına alınıp, ne siyasetçiler ne de gazetecilerin içeriye alınmadığı şantiyede, eyleme katılan diğer işçilerin tespit edilmeye çalışıldığı belirtildi.

İşçilerin örgütlü olduğu İnşaat-İş Sendikası tarafından sosyal medya platformu Twitterdan yapılan bir paylaşımda, şantiyedeki tüm güvenlik kameralarının kare kare taranarak eyleme katılan işçilerin tespit edilmeye çalışıldığını belirtildi.

Paylaşımda şu bilgiler verildi: “İGA hummalı bir çalışma içinde, şantiyedeki tüm güvenlik kameralarını kare kare tarayarak eyleme katılan işçileri tespit ediyor. İşçi arkadaşlarımızın anlattığına göre dün gece de 2 işçi arkadaşımız gözaltına alınmış, biri tutuklama talebiyle savcılığa sevk edilmiş. #KöleDeğiliz"

Söz  konusu paylaşımda, şantiyede çalışan işçilerden biri tarafından gönderildiği anlaşılan bazı mesajların ekran görüntülerine de yer verildi. Bu mesajlarda

“■ Merhaba dün gece yapılan operasyonla gözaltına alınan 2 arkadaş var. Bu arkadaşlardan biri bırakıldı, diğeri Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne götürüldü. Jandarma tarafından savcılığa çıkmasını bekliyorlar.

■ Evet jandarma resimleri tespit edilen başka firmadan 2 arkadaşı almışlar şuan Gaziosmanpaşa adliyesinde

■ Havaalanının içerisi jandarma ve sivil polis kaynıyor. Çalışma alanında her köşede 3 er jandarma elbisesiyle geziyorlar, tüm işçiler takipte” ifadeleri yer aldı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Irak ve Suriye tezkeresi Meclis’te kabul edildi

SONRAKİ HABER

UEFA Avrupa Ligi’nde 2. hafta: Fenerbahçe sahasında moral buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa