03 Ekim 2018 12:45

Mustafa Tuna, ‘hırsız’lıkla suçladı Gökçek tehdit etti

ABB Başkanı Mustafa Tuna, belediyenin hafriyat gelirinin aylık 15 milyon TL'ye çıktığını söylemesinin ardından Melih Gökçek'ten tehdit geldi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara’da eski ve yeni başkanların kavgası büyüyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, belediyenin hafriyat gelirinin aylık 30 bin liradan 15 milyon TL’ye yükseltildiğini söyleyerek eski başkan Melih Gökçek’i eleştirdi. Tuna’nın kendisini ‘hırsızlık’la suçladığını söyleyen Gökçek ise “Tuna’nın gelir mukayeseleri külliyen yalandır” açıklamasını yaptı.

AKP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tuna, belediyenin hafriyat gelirinin aylık 30 bin Türk Lirası iken, belediyeye devrolduktan sonra ortalama 15 milyon TL’ye çıktığını söyledi. Mustafa Tuna, hafriyattaki gelir artışına dikkat çekerken, isim vermeden kendisinden önceki başkan Melih Gökçek’i eleştirdi. Melih Gökçek’in oğlu Ahmet Gökçek’in de yöneticiliğini yaptığı Ankaraspor, 2014 yılında ismini Osmanlıspor olarak değiştirmişti. Melih Gökçek’in başkanlığı döneminde, Ankara Belediyesinin hafriyat işleri Ankaraspor A.Ş.’ye verilmişti. Ankaraspor A.Ş. ile dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki ilişki, sık sık  gündeme getirilmişti.

GÖKÇEK TWITTER’DA YANIT VERDİ

Gökçek, Tuna’nın açıklamaları sonrası kişisel Twitter hesabında açıklamalarda bulundu. “Bugün sayın Mustafa Tuna attığı Twitte bir tv’de yaptığı konuşmada aylık 30.000 bin olan hafriyat gelirinin 15 milyon TL’ye ulaştığını yazarak resmen beni vatandaşın gözünde hırsız ilan etmiş” diyen Gökçek şöyle devam etti: “Benim son dönemimde Ankaragücü Spor Kulübüne, belediye ve bağlı şirket bütçelerinden 10 milyon TL yardım yapılmıştır. Hiç kimse de bu yardım niye yapıldı dememiştir. Tuna da Ankaragücü’ne yardımı devam ettirmiştir. Tuna’nın gelir mukayeseleri külliyen yalandır. Son sözüm Sn. Mustafa Tuna’ya... Buraya kadar yazdıklarım sadece nefs-i müdafaa.. İnan partime zarar vermeyeceğime inansam, seni insan yüzüne çıkamaz hale getiririm.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'OHAL bitti, yıkıcı etkileri devam ediyor'

SONRAKİ HABER

RTÜK FOX, Tele 1 ve Halk TV’ye ceza yağdırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...