03 Ekim 2018 12:30
Son Güncellenme Tarihi: 03 Ekim 2018 13:50

Siyasi partilerden enflasyon ve zam tepkisi

'Elektrik ve doğalgaza 3 ayda 3 zam yapan Hükümet’i kime şikayet edelim?'

Görsel: Kolaj Evrensel'e aittir

Paylaş

Ekonomide yaşanan kriz siyaset gündeminin ilk sıralarında yer alıyor. Enflasyonun eylülde yüzde 6.30 arttarak 15 yıl sonra ilk kez yüzde 20’yi aşmasına ilişkin açıklama yapan CHP’ HDP ve İYİ Partiden yapılan açıklamalarda Erdoğan’ın Zam yapan esnafı, zabıtaya şikayet edin’ sözleri hatırlatılarak “Elektrik ve doğalgaza 3 ayda 3 zam yapan Hükümet’i kime şikayet edelim?​” sorusu yöneltildi.

CHP’DEN TEK ADAM TEPKİSİ

CHP adına açıklamayı Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak yaptı. Hazine ve Maliye Baklakanı Berat Albayrak’ın ‘Tehdit ve saldırılar bağışıklık sistemimizi güçlendirdi’ sözlerini hatırlatan Öztrak, “Bu ne biçim bir bağışıklık sistemi ki enflasyon bütün rekorları kırdı? Bu fiyat artışların karşısında asgari ücretin satın alma gücü ne oldu, emeklinin maaşının satın alma gücü ne oldu, memurun satın alma gücü ne oldu?​” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “AKP çökerse Türkiye de çöker” sözlerine de atıf yapan Öztrak, “Şu anda şirketler iflas ilan ediyor, vatandaş inim inim inliyor, eğitim sistemimiz çökmüş, iyi yetişmiş gençlerimiz ülkeyi terk ediyor... O ise tek adamın kaderi ile ülkenin kaderini eşitliyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir” diye konuştu.

HDP: ADALETSİZLİK DERİNLEŞTİRECEK

Açıklanan enflasyonun gelir dağılımında adaletsizliği derinleştireceğine dikkat çeken HDP’den yapılan açıklamada ise, “Hayat pahalılığı açıklanan enflasyon oranından daha yüksek seyrediyor. Enflasyon halkın çok az kullandığı kalemleri de içerdiğinden gerçekte yoksul emekçilerin yaşadığı gelir kaybını daha düşük gösteriyor. Hakkını arayan işçileri tutuklayan AKP iktidarı, firmalarını bu krize karşı korumaya çalışan işverenleri ise “hainlikle” suçluyor” denildi.

İYİ PARTİ: VATANDAŞ PAZARA GİDEMEZ OLDU

İYİ Partiden de Başkanlık Divanı sonrası açıklanan enflasyon rakamları ekonomideki gidişata ilişkin açıklama geldi. Yapılan zamlara tepki gösterilen açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Zam yapan esnafı, zabıtaya şikayet edin’ sözleri hatırlatıldı. Açıklamada, “Vatandaşımız artık markete, pazara gitmeye korkar oldu. Her gün irili ufaklı birçok firmanın konkardato ilan ettiğini duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’na soruyoruz; Elektrik ve doğalgaza 3 ayda 3 zam yapan Hükümet’i kime şikayet edelim? Bu sıkıntıda uçak alan Hükümet’i kime şikayet edelim? Sarayında ejder suyu içen Hükümet’i kime şikayet edelim?​” denildi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İYİ Parti'den af açıklaması: Cin şişeden çıktı

SONRAKİ HABER

İTÜ’de ‘ders’ sorunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...