03 Ekim 2018 11:50

Kılıçdaroğlu: Dış güçler dediler, ABD'li McKinsey ile anlaştılar

Çanakkale'de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Biga Belediyesi Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Fotoğraf: Burak Akay/AA

Paylaş

Çanakkale'ye ziyaret ve açılışa katılmak için giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Biga Belediyesi toplu açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu ekonomi üzerinden hükümeti eleştirerek, "Ekonomide kriz çıkınca dış güçler yaptı dediler, sonra Amerikan şirketi McKinsey ile anlaştılar" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

'SARAY'DA KRİZ YOK'

"Bugün enflasyon oranları açıklandı. Bakın sadece aylık enflasyon yüzde 6. Enflasyonun da bütün zamlarında da faturası millete çıkıyor. Kriz miriz yok diyorlar. Nereden baktığınıza bağlı, Saray'da kriz yok. Elektirik faturası ödenmiyor, doğalgaz faturası ödenmiyor. Sana kriz olur mu? Doğru Saray'da kriz yok. Gelelim Saray'ın beslemelerine. E bunlar dolar bazında ihale alıyor. Dolar çıktıkça bunlar kazanıyor. Bunlara kriz var mı yok. Geliyorum vatandaşa sizin mutfağınızda kriz var mı? Vatandaşın mutfağında yangın var yangın.

'TERK ET O SARAY'I'

Ülkeyi 16 yılda bu hale getirdiler. Ekonomi bu hale gelince 'dış güçler yapıyor' diyorlar. Bu ülkeyi sen mi yönetiyorsun, dış güçler mi? Dış güçler yönetiyorsa o zaman terk et o Saray'ı. Dış güçleri memleketi ihale edeceksin, sonra dönüp diyeceksin biz ABD firması olan McKinsey ile anlaşma yaptık. Hani sen dış güçlere karşıydın. Efendim McKinsey firması 16 Bakanlığı denetleyecekmiş, bütün bilgileri alacakmış.

'DIŞARIDA ASLAN KESİLİYORLAR'

Dışarıya gidince sesin soluğun çıkmıyor, kapı arkasında yalvarıyorlar. İçerde aslan kesiliyorlar. Bu kamburu, bu yükü sırtınızdan atmaya hazır mısınız?" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yabancı şirketler, 'dövizle sözleşme yasağından' etkilenmeyecek

SONRAKİ HABER

İngiltere ile AB arasında Brexit anlaşmazlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...