03 Ekim 2018 10:52

EPDK Başkanı Yılmaz: Zamlar astronomik değil

Elektriğe 3 ayda yüzde 27 zam yapılmasını değerlendiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 'Bu zamlar astronomik zamlar değil' dedi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik fiyatlarına 3 ayda yüzde 27 zam yapılmasına ilişkin savunmasında "Enerjide fiyatlama yaparken maliyetleri göz önünde bulunduruyoruz. Bu zamlar astronomik zamlar değil. İçinde bulunduğumuz şartlara göre alınmış kararlar" ifadelerini kullandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi tarafından düzenlenen Akaryakıt Sektör Çalıştayı'ndaki konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yılmaz, "Enerjide fiyatlama yaparken maliyetleri göz önünde bulunduruyoruz. Bu tarifeleri hem kamu şirketlerinin hem de özel sektörün maliyetlerine bakarak düzenliyoruz. Unutmayalım, en pahalı enerji olmayan enerjidir" ifadelerini kullandı.

'KURUN MALİYETLERE ETKİSİ VAR'

Zam kararlarında tüketici ve üretici dengesini korumak için tüm verileri incelediklerini savunan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Biz hesaplarımızı yaparken sürdürülebilir enerji politikasını gözetiyoruz ve tüketiciler enerjiden en verimli şekilde nasıl faydalanır, bunun hesabını yapıyoruz. Dolayısıyla bu zamlar astronomik zamlar değil. İçinde bulunduğumuz şartlara göre alınmış kararlar. Kurun maliyetlere etkisi var, doğalgaz bu fiyata endeksli ve elektrik üretimindeki önemi göz önünde bulundurulduğunda birçok enstrüman olduğunu görebiliriz. Biz bu enstrümanların hepsini göz önünde bulundurarak tarifeleri yapıyoruz."

Elektrik fiyatlarına 1 Ekim'den itibaren konutlarda yaklaşık yüzde 9, sanayide ise yaklaşık yüzde 18.5 zam yapılmıştı. Bu zamla beraber son 3 ayda elektriğe yüzde 27, 2017 yıl sonuna göre yüzde 44.9 zam yapılmış oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Medine K'nin öldürülme şüphesi devam ediyor

SONRAKİ HABER

Finlandiya’da emekçiler iş güvencesi için grevde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...