03 Ekim 2018 09:11

Partilere emeklilikte yaşa takılanlar için çağrı

Emeklilikte yaşa takılanların sorunu çözmek için CHP'li Özgür Özel'den çağrı: Komisyon toplanması için 3 üyeye ihtiyaç var

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözümü için TBMM’de ilgili komisyonu toplantıya çağırdıklarını anımsatarak, “AKP’li başkan komisyonu toplantıya çağırmazsa, ikinci adımımız var. Komisyon, üyelerinin 3’te bir üyenin çağrısıyla olağanüstü toplanabiliyor. 9 üyeye ihtiyaç var. 6’sı bizde var. Üstüne 3 üyeyi kim tamamlarsa komisyon toplantıya çağrılır. Bu işin kaçışı yok. Sözler tutularsa, yaşa takılanlar emekli olur. Biz sözümüzün arkasındayız” ifadesini kullandı.

Özel, CHP grubunun emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözümü için yaz boyu AKP hariç dört siyasi partinin kanun teklifi verdiğini söyledi. Diğer muhalefet partileri sözlerini tutarlarsa teklifin komisyondan geçeceğini hatta genel kurul dan da geçeceğini söyledi.

Özel şunları kaydetti: "AKP’li başkan komisyonu toplantıya çağırmazsa, ikinci adımımız var. Komisyon, üyelerinin 3’te bir üyenin çağrısıyla olağanüstü toplanabiliyor. 9 üyeye ihtiyaç var. 6’sı bizde var. Üstüne 3 üyeyi kim tamamlarsa komisyon toplantıya çağrılır. Bu işin kaçışı yok. Komisyonda MHP, diğer komisyonlarda yaptığı gibi AKP lehine davranırsa, İçtüzüğün 37’nci maddesi gereği Genel Kurul’a indireceğiz. 306 milletvekili emeklilikte yaşa takılanlara evet diyen partilerden. Sözler tutularsa, yaşa takılanlar emekli olur. Biz sözümüzün arkasındayız, çağrımızı yaptık, komisyonu toplantıya çağırıyoruz. Emeklilikte yaşa takılanlar sorunuyla ilgili en doğru rakamı komisyon etki analizini Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan isteyerek yapacak. En az mağduriyet, en çok memnuniyet yaratacak, devlete de en az maliyet yaratacak bir teklif komisyondan çıkacaktır. Bu konuyu tüm yönleriyle değerlendirmek, verdiğimiz sözü tutmak istiyoruz. Partiler üstü bir siyaset anlayışında hemen birleşmemiz gerekiyor.” (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

'Türkiye'yi ABD, Suriye ve AB ile ilgili zor seçimler bekliyor'

SONRAKİ HABER

350 ABD askeri Norveç’te 5 yıl boyunca görev yapacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...