03 Ekim 2018 08:26

CHP’li Yüceer: Koca ülkeyi karanlığa gömüyorlar

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yaz saati uygulamasının kalıcılaştırılmasını Meclis gündemine taşıdı.

Fotoğraf: Pxhere

Paylaş

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yaz saati uygulamasının kalıcılaştırılmasını Meclis gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yazılı soru önergesi veren CHP’li Yüceer,  “Koca ülkeyi karanlığa gömüyorlar” dedi.

Geçtiğimiz yıl ‘oldu bitti’ye getirilerek, yürürlüğe konulan sabit saat uygulaması nedeniyle 80 milyona ciddi mağduriyetler yaşatıldığını belirten CHP’li Yüceer  “Bu uygulamanın faydalı olduğuna dair bilimsel görüş var mı, bilmiyoruz. Bu bilinmezlik ve şikâyetlere rağmen 80 milyonluk ülkenin bedensel ve psikolojik sağlığıyla oynanıyor” dedi.

‘ÇALIŞANA DA OKUYANA DA ‘GÜN YÜZÜ’ YOK’

Türkiye koşullarında sabah 8 vardiyasıyla işe başlayan ve en az 8 saat çalışan bir işçinin, işe giderken de işten döndüğünde de güneşi göremiyor olacağına dikkat çeken Yüceer, ‘AKP iktidarı çalışanlara gün yüzü göstermiyor’ dediğimizde bunu mecazi anlamda kullandıklarını ancak bu yıl gerçek anlamıyla çalışanın gün yüzü göremeyeceğine işaret etti.

‘BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ’

Özellikle öğrencilerin gecenin karanlığında uyanmak zorunda kalması, derslerde uykusuzluğun eğitime odaklanmayı engellemesi gibi sorunların, başarısızlığı da direkt olarak artıracağını belirten Yüceer “AKP’yi bu yanlıştan dönmeye ve  ülkemiz coğrafyasına en uygun saat dilimine geçmeye çağırıyoruz” dedi.

Yüceer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

■ Sabit saat uygulamasının ülke ekonomisine getirdiği ek yük nedir?

■ Sabit saat uygulamasının çalışanlar üzerinde yarattığı olumsuz etkiler nelerdir?

■ Kalıcı yaz saati uygulamasının öğrenciler üzerindeki olumsuz etkileri nasıl önlenecektir?

■ Sabit saat uygulaması nedeniyle geçtiğimiz yıldan itibaren CİMER ve BİMER’e yapılan şikâyet sayısı kaçtır? (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Seçimlerde dışarıda olsaydım sonuçlar farklı olacaktı

SONRAKİ HABER

Yüksek dolar kuru, diyabet hastası çocukları da vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...