02 Ekim 2018 17:34

Irak'ın yeni Cumhurbaşkanı Salih, hükümeti kurma görevini verdi

Irak'ta Cumhurbaşkanlığı seçimini YNK'nin adayı Dr. Berhem Salih kazandı. Salih, hükümeti kurma görevini Adil Abdulmehdi'ye verdi.

Fotoğraf: Haydar Karaalp/AA

Paylaş

Irak Parlamentosu'nda Cumhurbaşkanlığı için yapılan oylamayı Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin adayı Dr. Berhem Salih kazandı.

Irak Parlamentosu akşam saatlerinde Irak cumhurbaşkanını seçmek için toplandı. Birinci tür oylamada adaylardan hiçbiri istenen 220 oyu almadığı için cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı.

Kısa bir aradan sonra yapılan ikinci tür oylamada Dr. Berhem Salih 232 oy alarak, cumhurbaşkanı seçildi. Oylamada 242 parlamenter oy kullandı.

Salih’e karşı yarışan Kürdistan Demokratik Partisi adayı Fuad Hüseyin’in oylamadan çekildiği belirtildi.

HÜKÜMETİ KURMA GÖREVİ ABDULMEHDİ'YE VERİLDİ

Berhem Salih, hükümeti kurma görevini Şiilerin bağımsız adayı Adil Abdulmehdi’ye verdi. Abdulmehdi’nin bir ay içerisinde hükümeti kurması gerekiyor.

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Abdulmehdi, Şii Yüksek İslami Konseyi kurucuları arasında yer alıyordu. Abdulmehdi, buradaki görevinden istifa etmişti.

Celal Talabani döneminde Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı, Haydar el İbadi döneminde ise Petrol Bakanlığı görevi yapan Abdulmehdi, bu görevlerinden de istifa ederek ayrılmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nden çekildi

SONRAKİ HABER

Hollanda'da kamu işçileri hükümeti protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...