02 Ekim 2018 13:25

‘Oğlum işsiz olduğu için bunalıma girdi’

‘İşsizim, açım' diyerek kendini yakan gencin annesi: 'Bu ülkenin vatandaşları iş bulamayıp kendini yakıyorsa, bu ülkenin yöneticileri ne yapıyor?'

Fotoğraf:MA/Erdoğan Alayumat

Paylaş

Urfa’da “İşsizim, açım” diyerek bedenini ateşe veren İbrahim Emektar (28) hala tedavi altında. Hayati tehlikesi bulunan gencin annesi Elif Emektar, “Oğlum işsiz olduğu için bunalıma girdi” dedi.

Ailesiyle birlikte Urfa’da yaşayan ve uzun süredir işsiz olan 2 çocuk babası İbrahim Emektar (28), 20 Eylül günü kentin eş işlek merkezlerinden Topçu Meydanı’nda “İşsizim, açım” diyerek bedenini ateşe vermişti. Olay sonrası Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan genç adam, buradan sevk edildiği Malatya Turgut Özal Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nin yanık ünitesinde tedavi altına alındı. Vücudunda 1. derecede yanıklar oluştuğu öğrenilen Emektar’ın sağlık durumu hala ciddiyetini koruyor.

HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Oğlunun durumu ile ilgili Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Erdoğan Alayumat’a bilgi veren anne Elif Emektar, hayati tehlikesi henüz geçmeyen oğlunun yine bir kolunun kesilme ihtimali olduğunu aktardı.

Oğlunun yaklaşık 1 yıldır işsiz olduğunu anlatan anne Emektar, oğlunun bu bir yıl boyunca çalmadığı kapı kalmadığını, ancak tüm kapıların yüzüne kapandığını söyledi. Oğlunun merkez ilçe Haliliye Belediyesi’ne defalarca iş başvurusunda bulunduğunu, ancak yetkililerinin oğlunun iş talebine duyarsız kaldığını dile getiren Emektar, “Çok borcu vardı. Borçlarından kaynaklı hakkında icra davaları açılmıştı. Bu yüzden psikolojik bunalım içerisindeydi. Bir çıkış yolu arıyordu ama bulamıyordu” diye konuştu. 

‘OĞLUMUN ELİNE PARA TUTUŞTURDULAR’

Anne Emektar, oğlunun kendini yaktığını ise televizyondan öğrenmiş. Anlatımına göre ise, olay öncesi şunlar yaşanmış: “Topçu Meydanı’nda belediyenin aşure etkinliği varmış. Orada milletvekilleri ve belediye başkanları varmış. Oğlum belediye başkanlarının bulunduğu yere gidip, iş istemiş. Milletvekillerinden biri oğlumun eline bir miktar para vermiş. Bunun üzerine oğlum da parayı onların yüzüne attıktan sonra üzerine benzin döküp, kendini yakmış.”



Oğluna başka bir seçenek bırakılmamasına isyan eden anne Elif Emektar, “Böyle bir şey yapacağını bilsem buna engel olurdum ama nereden bilebilirdim. Aç kalırdım, ama oğlumun bu hale düşmesine izin vermezdim” diyor. Kendisini yakan oğlunu esnaf ve yurttaşların söndürdüğünü, ambulansın ise olaydan yarım saat sonra geldiğini belirten anne, olayı öğrenir öğrenmez hemen hastaneye koşmuş.

‘ÜLKENİN YÖNETİCİLERİ NE YAPIYOR?​’

Anne Emektar, olaydan sonra bir kere aranıp, kendilerine ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunulduğunu ve konuyla ilgilenileceğini ifade edilse de, sonrasında kimsenin bir daha arayıp, sormadığını ifade etti. Anne Emektar, bu yüzden yaşadıkları bu duruma “Bizimle kimse ilgilenmiyor. Oğlum işsiz olduğu için bunalıma girdi. Oğlum bu ülkenin vatandaşı. Bu ülkenin vatandaşları iş bulamayıp kendini yakıyorsa, bu ülkenin yöneticileri ne yapıyor? Benim oğlum birilerinden para istemedi, çalışmak istedi. Bu istediği neden göz ardı edildi” diyerek isyan etti.

‘OĞLUMUN İLAÇLARINI ALAMIYORUM’

“BU gençler neden kendini yakıyor?​” diye soran Emektar, oğlunun sağlık harcamalarını bile karşılayamadığını söyledi. Anne Emektar, “Burada benim ciğerim yanıyor. Evladım ölüm döşeğinde. Herkes kendi evinde rahat uyurken ben gece gündüz evladımın başında bekliyorum. Çocuğumu orada avutsaydılar ne olacaktı? İş vermeseydiler ama alıp konuşsaydılar, o benzini üzerine dökmesine izin vermeseydiler. Sadece çoğumun durumu ile ilgilensinler. Ben çocuğumun ilaçlarını alamıyorum” diye yakındı. (HABER MERKEZİ)

Emekçiler canlarına kıyarken patronlar 'konkordato' ilan ediyor

 

ÖNCEKİ HABER

Salon İKSV’de ‘Ortadoğu’ rüzgarı: El Morabba3

SONRAKİ HABER

Avrupa Parlamentosu Türkiye'ye 70 milyon avroluk yardımı kesti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...