Salon İKSV’de ‘Ortadoğu’ rüzgarı: El Morabba3

Geçtiğimiz hafta Mashrou' Leila’yı konuk eden Salon İKSV, bu hafta Ürdünlü indie rock grubu El Morabba3’yı dinleyicileriyle buluşturacak.

02 Ekim 2018 13:15
Paylaş

Salon İKSV, Eylül ayı konser finalini Lübnanlı indie rock grubu Mashrou' Leila ile yaptı. Ekim ayının ilk konserini ise Ürdünlü indie rock grubu El Morabba3 yapacak. Ezgilerinde oryantal ritimlere de yer veren El Morabba3, 5 Ekim Cuma gecesi 22.00’de ve 6 Ekim Cumartesi gecesi 22.30’da dinleyicileriyle buluşacak.

2009'da kurulan alternatif rock grubu El Morabba3, grupla aynı adı taşıyan ilk albümünü 2012’de yayınladı. ‘Taraf Al Khait’ başlıklı ikinci albüm 2016’da yayımlandı. Arap müziğinden epey uzakta ürettikleri ‘Arap rock’ türüyle coğrafyalarında çok büyük bir hayran kitlesi edinen El Morabba3, irili ufaklı birçok organizasyonda binlerce kişiye çaldılar. Şimdi Arap rock’ı tanıtmak üzere komşu ülkelerine geliyorlar.

SAHNEDE MASHROU' LEİLA; ARDINDA SIRA DIŞI GÖRSEL ŞÖLEN

Geçtiğimiz hafta Cuma ve Cumartesi gecesi Türkiyeli hayranlarıyla buluşan Mashrou' Leila ise dinleyicilerine keyifli saatler yaşattı. Konser öncesi tüm konser biletleri tükenmişti. İndie rock tarzında şarkılarla yola çıkan Lübnanlı grup, konserde son albümde yer alan elektronik tarzdaki şarkılarına ağırlık verdi. ‘Raksit Leila’, ‘Bahr’, ‘Ala Babu’ gibi popüler olan çıkış şarkılarının hayalini kuran Mashrou' Leila hayranları ise hayal kırıklığı yaşadı.

Yaklaşık ikişer saat süren sahne performanslarının yanı sıra dinleyicileri etkileyen önemli bir diğer unsur ise Sahne gerisinde şarkılara eşlik eden sinevizyon gösterimi oldu. Kliplerinde de sıra dışı görsel efekt ve videolara yer veren Mashrou' Leila, hemen her konserinde olduğu gibi homofobi karşıtı mesajlar vermeyi de ihmal etmedi. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

'Kârların sefasını sürenler krizin cefasını da çeksin'

SONRAKİ HABER

‘Oğlum işsiz olduğu için bunalıma girdi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...