07 Nisan 2011 10:30

Diyarbakır’da ‘Çözüm Çadırı’na polis barikatı

Demokratik Çözüm Çadırları Platformu tarafından Dağkapı Meydanı’na yürüyüş ile taşınmak istenen “Demokratik Çözüm Çadırı” polis engeline takıldı. Polisin tutumu protesto edildi.Demokratik Çözüm Çadırları Platformu tarafından Kürt sorununun çözüm&uum

Diyarbakır’da ‘Çözüm Çadırı’na polis barikatı
Paylaş

Demokratik Çözüm Çadırları Platformu tarafından Kürt sorununun çözümüne yönelik adım atılması için 24 gün önce Koşuyolu Parkı’nda açılan “Demokratik Çözüm Çadırı”nın Dağkapı Meydanı’na taşınmasına polis izin vermedi. Çadırın açılması için Sur ilçesinde Dicle Fırat Kültür Derneği önünden Dağkapı Meydanı’na giden çok sayıda kişi Urfakapı’da, Bağlar ile Yenişehir ilçesinden Ali Emiri Caddesi üzerinde, Kayapınar ilçesinden gelen ve aralarında BDP Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız, BDP Diyarbakır İl Başkanı M. Ali Aydın’ın da bulunduğu çok sayıda kişi polis barikatına takıldı. Panzer ve çevik kuvvet polisleri ile barikat kuran polis, yurttaşların Dağkapı Meydanı’na geçmesine izin vermedi. Bunun üzerine oturma eylemine geçen yurttaşlar, polisin tutumunu protesto etti.

Sur ilçesinden gelenler Dağkapı Meydanı’na geçmekte ısrar edenler tek sıra halinde polis barikatını aşarak alana girdi. Bağlar ile Yenişehir ilçelerinden gelenler de aynı şekilde polis barikatını aşarak Dağkapı Meydanı’na girdi. Polis bunun üzerine barikatı Dağkapı Meydanı’na taşıdı. Kayapınar’dan gelenlerin ise özel bir hastane önünde polis barikatı ile önleri kesildi. Bunun üzerine kitle oturma eylemine geçti. Açıklama Bengi Yıldız, halkın taleplerini ortaya koyan eylemlerin sonuç alınıncaya kadar süreceğini söyledi. Kürtlere yönelik baskılara dikkat çeken Yıldız, “Valilik AKP icraatlarını hayata geçirerek, bizi sindirmeye çalışıyor. Valilik kararını yasal meşru ve haklı görmüyoruz” dedi. Gazetemiz baskıya girdiğinde oturma eylemi sürüyordu. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

12 Eylül’ü ‘soruşturacak’ savcı belli oldu

SONRAKİ HABER

Ülkücülerden lisede tekbirli eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...