02 Ekim 2018 11:21

Krizin faturasının emekçilere yıkılmasına karşı mücadele

Emek Partisi, emek ve meslek örgütlerini ziyaret etti: ‘Ortak talepler etrafında birlikte mücadele edilmeli’

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) krizin faturasının emekçilere yıkılmasına karşı mücadele ihtiyacını görüşmek üzere Türk-İş, KESK ve TTB’yi ziyaret etti. Görüşmelerde ortak talepler etrafında birlikte mücadele vurgusu öne çıktı.

Türk-İş, KESK ve TTB’yi ziyaret eden heyette EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan ve Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Fevzi Ayber yer aldı. Görüşmelerde Yeni Ekonomi Programı (YEP), krizin faturasının emekçilerin sırtına yüklenmek istenmesi konuları öne çıktı. Bunun reddedilmesinin önemi vurgulanan görüşmelerde, buna karşı ortak talepler etrafında birlikte mücadele yürütülmesine vurgu yapıldı. 

Türk-İş’le yapılan görüşmede, Genel Başkan Ergün Atalay, özellikle kıdem tazminatında işçi ve emekçiler açısından geri adım atılmaması konusunda değerlendirmelerde bulundu. 



KESK’le yapılan görüşmeye ise Eş Genel Başkanlar Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Ziyarette kamu emekçilerine esnek ve güvencesiz çalışmanın dayatılmasına karşı mücadele ele alındı. KESK yöneticileri kamu emekçilerinin kendi mücadelesinin yanı sıra TMMOB, DİSK ve TBB ile birlikte mücadele çağrısında bulunduklarını söyledi. Bu hafta Ankara ve İstanbul’da çeşitli sendika, meslek odaları ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla yapılacak toplantılarla krize karşı birlikte mücadele için yol haritasının konuşulacağı ifade edildi. 

EMEP heyetinin Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) yaptığı ziyarette de birlikte mücadele ihtiyacının yanı sıra kriz, yoksullaşma ve işsizliğin sağlık alanında halka, hekimlere yansımaları konuşuldu. Görüşmelerin önümüzdeki günlerde de süreceği ifade edildi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İlk kez oldu: İki vatandaş konkordato ilan etti

SONRAKİ HABER

Soma Kömürleri’nde işçi kıyımı: 60 işçi kapı önüne kondu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa