14 Eylül 2012 13:01

DİSK eylem takvimini açıkladı

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, “Güvencesizliğin, taşeronlaşmanın, esnek üretimin hükümet politikası olarak yaygınlaştırılması, çıkarılan torba yasalar, kıdem tazminatının gasp edilmeye çalışılması, Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı ve Ucuz İstihdam Strateji Belgesi’nde sendikal yasakların yer alması” gibi

DİSK eylem takvimini açıkladı
Paylaş
Çağrı Sarı Kahveci

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, “Güvencesizliğin, taşeronlaşmanın, esnek üretimin hükümet politikası olarak yaygınlaştırılması, çıkarılan torba yasalar, kıdem tazminatının gasp edilmeye çalışılması, Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı ve Ucuz İstihdam Strateji Belgesi’nde sendikal yasakların yer alması” gibi uygulamalara karşı DİSK’in eylem takvimini açıkladı.
“Zalimin zulmüne direneceğiz!” başlığı altında yapılan kampanya çerçevesinde yapılacak etkinliklerse şöyle:
*19 Eylül 2012’de İzmir’de DİSK Bölge Temsilciler Kurulu toplayacak ve kent sınırları içinde “AKP saldırılarını anlatan” broşürler dağıtılacak.
*21 Eylül 2012 günü İstanbul’da tüm şube yönetimleri ve işyeri temsilcileriyle toplanılıp durum değerlendirmesi yapılacak ve broşür dağıtılacak.
*28 Eylül 2012 Cuma günü şube yönetimleri ve temsilcilerle Ankara’da Çalışma Bakanlığı önünde basın açıklaması ve “Yasaksız, barajsız sendikalar yasası” sloganıyla oturma eylemi gerçekleştirilecek .
*Ekim ayında, TBMM’nin açılışı ile birlikte ülke genelinde toplantılar, yürüyüşler gerçekleştirilecek.
Serdaroğlu ayrıca şunları söyledi: “ILO toplantılarında söz verdiğiniz gibi, ILO normlarına uygun, yasaksız - barajsız sendikalar yasasını bir an önce yasalaşmasını talep ediyoruz. Yüzbinlerce işçinin tıkanan toplu iş sözleşmelerini gerçekleştirmeleri için bu yetki karmaşasına bir an önce son verilmelidir.”
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş: Bir aydır Başbakandan randevu alamadık

SONRAKİ HABER

Ölümleri kanıksarsak, daha büyük acılar yaşarız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...