01 Ekim 2018 20:30

Cinsel saldırıyla suçlanan davulcu Dyrason, Sigur Ros’tan ayrıldı

İzlandalı müzik grubu Sigur Ros'un davulcusu Orri Pall Dyrason, hakkındaki cinsel saldırı iddiası nedeniyle gruptan ayrıldığını açıkladı.

Fotoğraf: Bram Van Damme/Wikimedia Commons(CC BY 2.0)

Paylaş

İzlanda'nın en tanınmış müzik grubu Sigur Ros’un davulcusu Orri Pall Dyrason, bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasının ardından gruptan ayrıldı.

DYRASON HAKKINDAKİ İDDİALAR

Guardian'ın yansıttığı habere göre Instagram hesabından açıklama yapan Meghan Boyd, Ocak 2013’te uyuduğu sırada Dyrason tarafından tecavüze uğradığını öne sürdü. Los Angeles’ta bir barda tanıştıktan sonra geceyi aynı yatakta geçirdiklerini bu sırada iki kez tecavüze uğradığını belirten Boyd, “İlk seferinde neden oradan ayrılmadığımı düşündüm ama sarhoş ve çok yorgundum, şoke olmuştum” dedi. Boyd, bir başka açıklamasında ise Dyrason’un kendisini susturmaya çalıştığını ifade etti. Boyd, yaşadığı yoğun anksiyete sebebiyle iddiaları daha önce gündeme getirmediğini ama ABD Anayasa Mahkemesi Üyesi Adayı Brett Kavanaugh hakkındaki cinsel saldırı iddiaları sırasında Christine Ford’un ifadesinden ilham aldığını belirtti.

DYRASON’DAN AÇIKLAMA

Facebook’ta açıklama yapan Dyrason, iddiaları yalanlarken kendisine güvenen dost ve yakınlarına teşekkür etti. “Kendimi bu kabustan kurtarmak için her şeyi yapacağım ancak cinsel şiddetin gerçek mağdurlarına saygımdan ötürü bu kavgayı kamuoyu önünde vermeyeceğim” diyen Dyrason, ayrıca konunun önemi sebebiyle Sigur Ros’tan da ayrıldığını duyurdu.

Dyrason, “Bu benim için zor bir karar ama bu ciddi iddiaların grubu ve yıllardır yapılan güzel işleri etkilemesine izin veremem” dedi.

SİGUR ROS: KABUL EDİYORUZ

Sigur Ros’un Facebook sayfasındaki açıklamada da “Son derece ciddi ve kişisel iddialar sebebiyle Orri Pall Dyrason’un gruptan ayrılma kararını, bu meseleyle özel olarak ilgilenmesine izin vermek için kabul ediyoruz” denildi.

1994’te İzlanda’da kurulan Sigur Ros, ilk albümünü 1997’de çıkardı. Dyrason, gruba üçüncü albümden itibaren katıldı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Adem Büyük, Abdullah Avcı'nın kendisine vurduğunu öne sürdü

SONRAKİ HABER

CERN'de 'Fiziği erkekler icat etti' diyen bilim insanı görevden alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...