01 Ekim 2018 19:40

İran’da sahte içki nedeniyle 42 kişi öldü

Alkolün yasak olduğu İran İslam Cumhuriyeti'nde sahte içki zehirlenmeleri nedeniyle 42 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Pixabay

Paylaş

İran hükümeti, sahte içki nedeniyle 42 kişinin öldüğünü açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Iraj Harirchi, 16 kişinin kör kaldığını, 170 kişinin diyalize alındığını söyledi.

BBC’nin haberine göre son üç hafta içinde sahte içki zehirlenmeleri nedeniyle beş ayrı eyalette en az 460 kişi hastanelik oldu. Son olarak 19 yaşındaki bir genç kadın yaşamını yitirdi.

Alkolün yasak olduğu İran İslam Cumhuriyeti’nde ev yapımı ya da kaçak içki tüketiliyor. İçki yapımında bazen etil alkol yerine metil alkol kullanıldığı bunun da zehirlenmelere neden olduğu belirtiliyor.

BBC Farsça Servisi'nden Rana Raimpur, sahte içkinin İran'da ölüm ve yaralanmalara neden olmasının yeni bir şey olmadığını ancak olayın farklı eyaletlerde yaşanmasının ve ölüm rakamlarının yüksek olmasının şaşırtıcı olduğunu vurguladı.

EKONOMİK SORUNLARIN SONUCU OLABİLİR

BBC’ye konuşan ve ABD ile yeniden yükselen gerginlikle birlikte artan ekonomik sıkıntılara değinen uzmanlara göre, İran para biriminin dolar karşısında değer kaybetmesi, insanları yurt dışından getirilen kaçak içkiler yerine ev yapımı, ucuz içkilere yöneltmiş olabilir.

CEZASI 80 KIRBAÇ

İran'daki ceza kanununa göre, bir Müslümanın alkol tüketmesi durumunda 80 kırbaç cezasına çarptırılması gerekiyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Süper Lig'de 7. hafta: Başakşehir, liderliği Galatasaray'a kaptırdı

SONRAKİ HABER

Adem Büyük, Abdullah Avcı'nın kendisine vurduğunu öne sürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa